Google udruller kryptering af søgninger i hele verden

Internetcensur bliver nu en tand mere besværligt. Den amerikanske søgegigant Google er nemlig i gang med at udrulle kryptering af søgeresulter i hele verden. Det skriver amerikanske Washington Post.

Det er bl.a. i Kina, at Google nu er i gang med at implementere krypterede søgeresultater. Det betyder, at den kinesiske regering har sværere ved at gennemføre den gennemgribende internetcensur, der betegnes som China’s Great Firewall – et åbenlyst ordspil på den kinesiske mur. Det er eksempelvis politiske søgeresultater, der ønskes manipuleret med af den kinesiske regering.

Men med krypteringen vil søgetermer som “Dalai Lama”, det tibetanske overhoved, eller “Tiananmen Square”, den kinesiske plads, der blev verdensberømt for demokratidemonstrationer i 89, være sværere at blokere for. Samtidig vil det blive sværere for regeringen af finde ud af præcis hvilke personer, der søger efter blokeret indhold, lyder vurderingen fra eksperter ifølge Washington Post.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>