Her er dommen over Nokias Android-telefon: Fed eller fiasko?





Nokia X-telefonerne kører Android, men brugergrænsefladen minder om Windows Phone.



Nokia X kommer i tre modeller.


Nokia lancerede for en lille måneds tid siden de tre nye telefoner Nokia X, X+ og XL.

Lanceringerne skabte store overskrifter, fordi det er Nokias første produkter med open source-platformen Android – en platform, som Nokias Stephen Elop ellers kategorisk har afvist at ville satse på.

“Grunden til, at vi ikke valgte Android for to år siden – og grunden til at vi selv ikke med bagklogskabens fordel ville havde valgt Android – er et ord: Differentiering,” har Stephen Elop tidligere forklaret til Computerworld.

Men nu er de her altså, Nokia X-telefonerne med Android.

X-serien vil blive prissat, så de kan konkurrere med de lidt billigere Android-produkter, og Nokia (og Microsoft) har naturligvis sikret sig, at telefonerne har en tæt integration til Microsoft-tjenester som Skype, OneDrive og outlook.com.

Her er Nokia X-telefonerne
X-telefonerne kan også anvende både apps fra Nokia Store og HERE Maps og Nokias MixRadio – men også køre en del Android-applikationer.

“De er bygget på Android-platformen, hvilket betyder, at folk har adgang til hundredtusinder af Android-apps, men vi differentierer ved at lade dem integrere til Microsofts cloud, ikke Googles cloud,” sagde Stephen Elop blandt andet fra scenen i Barcelona til Mobile World Congress.

Nokia X har en skærm på fire tommer og et kamera på tre megapixels. X+ kommer med mere storage og hukommelse for bedre at kunne understøtte spil, billeder og video. Den sidste Android-smartphone, Nokia XL, har en skærm på fem tommer og har både kamera for og bag (fem megapixel bagpå).

Alle tre telefoner har en Qualcomm Snapdragon dual core processor og understøtter to SIM-kort.

Ser man udelukkende på specifikationerne, er der ikke meget, der indikerer, at Nokia X vil skille sig specielt meget ud fra mængden, men telefonernes særlige kombination af Android-platformen og de forskellige Nokia/Microsoft-tjenester er interessant, ligesom prisen kan blive en styrke på specielt de nye smartphone-markeder.

Flere medier har nu haft lejlighed til at teste Nokia X-telefonen, så allerede nu kan vi få en fornemmelse af, om konceptet er fedt ellere snarere tangerer en fiasko?


Artiklen fortsætter på næste side…


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>