Her halter Android-smartphones (endnu) voldsomt efter iPhone

Selv om den mest omtalte smartphone på dette års Mobile World Congress, Samsung Galaxy S5, “kun” indeholder en 32 bit-chip, vil 64 bit-arkitekturer snart for alvor slå igennem.

I Barcelona kunne Intel blandt andet præsentere sin Merrifield 64 bit-chip, Qualcomm er også på vej med næste generations Snapdragon-chip, MediaTek lancerer sin egen 64-bit chip, og Nvidia er på vej med Tegra K1, også 64 bit – læs mere om alle chip-nyhederne her.

Det var Apple, der var først med 64 bit i en smartphone, idet A7-processoren i iPhone 5s, der blev lanceret sidste efterår, er en 64 bit-chip.

Og nu kommer det store gennembrud for denne chip-arkitektur, lyder det fra analysefirmaet ABI Research.

“Med introduktionen af A7 har Apple endnu en gang rystet hele mobilindustrien og tvunget leverandører af chipset og enheds-producenter til at prioritere 64-bit chip højt i deres roadmaps,” skriver ABI Research.

Android kommer snart med
Analysefirmaet skriver, at selv om chip-producenterne nu har lanceret deres 64 bit-løsninger, vil de nye processorer først ramme markedet, når næste Android-version er klar i andet halvår 2014.

“Ved udgangen af 2014 forventer ABI Research, at forsendelserne af 64 bit mobil-processorer vil overstige 182 millioner, hvoraf kun 20 procent vil være i Android-enheder.”

Der er dog ingen tvivl om, at udviklingen går i retning af flere 64 bit-baserede smartphones og tablets, også i Android-land.

Konkret venter ABI Research, at 64 bit-processorerne vil være at finde i 55 procent af de smartphones, der vil blive solgt i 2018.

Til den tid vil 60 procent af de solgte 64 bit-chip være at finde i Android-produkter, mens 30 procent er inden i Apples iPhone og ni procent i Windows Phone-produkterne.

Læs også:

Nye super-chip strømmer ud: Snart kommer de i din smartphone

Apples iPhone 5S er målt og vejet: Her er dommen

Disse fem apps gør din smartphone smartere

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>