I problemer? Sådan får du styr på storage og backup






Har du gode bud på de ting, som man bør overveje, inden man beslutter sig for backup- og storage-løsning?

Skriv dine bud i debatten herunder.

ComputerViews: Aldrig nogensinde har virksomheder genereret så mange data, som det er tilfældet i dag, og aldrig tidligere har der været så mange muligheder for at høste gevinster på de mange data.

Det betyder, at enhver CIO er nødt til at have styr på de måder, hvormed han vil opbevare og håndtere sine data. On-premise? Cloud? Hybrid-løsninger?

Der er mange muligheder, som de fleste større virksomheder for længst har styr på.

Mere broget ser det imidlertid ud blandt de mindre virksomheder, hvor netop backup- og storage-området ofte halter et stykke bagud i forhold til virksomhedernes egentlige it-brug.

Her er det stadig udbredt med jævne mellemrum at køre en batch-backup og lade det være ved det – måske endda med opbakning fra storage-leverandøren, der gerne giver udtryk for, at han leverer den perfekte storage-hardware.

Men!

I dag bør enhver it-chef tænke videre end blot hardware, når han udformer virksomhedens backup- og storage-strategi, som jo helst skal tilpasses til virksomhedens specifikke behov.

Man kan stadig gå efter ‘one size fits all’-produkter. De findes selvfølgelig, men man må som it-chef dermed også acceptere at leve i kompromissernes grænseland, hvor man ikke får fuld udbytte af mulighederne, ligesom man givet kommer til at betale for funktionaliteter, som man måske ikke bruger.

Lad os tage et kig på nogle af de mest oplagte storage-kategorier, som du som it-chef bør have med i overvejelserne, når du skal beslutte dig for, hvordan backup og storage skal køre i virksomheden, hvis du ikke har mod på eller råd til at bygge dit eget store datacenter nede i kælderen.

Direct Attached Storage (DAS)
I et DAS-setup anvender man en række forskellige storage-enheder, der er koblet direkte på en pc eller en server via en USB-port (typisk USB 2.0 eller 3.0).

Det er nemt, direkte og meget simpelt. Svagheden er, at backup’en enten skal foretages manuelt eller i fuldt omfang via en fuld batch-backup, hvilket jo betyder, at du får revl og krat med over – inklusive eventuelle gamle skrald-filer og alt muligt andet.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>