Insulin scannes i lyntempo for fremmedlegemer

Aarhusvirksomheden Innoscan har specialiseret sig i lynhurtig inspektion af medicinampuller. Det gav sidste år en stigning i omsætningen på 50 pct., og i år forventer adm. direktør Mads Peter Lübeck, at man når en vækst på 30 pct.

Da virksomheden blev grundlagt i 1988 af fire ingeniører, var udgangspunktet visuel inspektion af insulinampuller for Novo. Men da kundekredsen i 2003 blev udvidet til også at omfatte franske Sanofi, begyndte det at gå virkelig stærkt. Siden er flere af de store pharmaproducenter kommet på listen: Pfizer, Bayer, MSD og Novatis/Sandoz. De var alle interesserede i Innoscans unikke og lynhurtige inspektion af fremmedlegemer i medicinampuller.

Men væksten har ikke været uden sværdslag, for når man er en gigantisk medicinproducent, kan det godt være svært at satse på inspektionsmaskiner fra en lille virksomhed, fortæller Mads Peter Lübeck:

»Novo og Sanofi gav os de referencer, vi havde brug for til at overbevise de store producenter om, at de godt kunne satse på os. Stille og roligt er virksomheder begyndt at komme til os, fordi de kan se, at vi kan noget, ingen andre kan.«

Medarbejderne ved det hele

En af årsagerne til, at kunderne stoler på Innoscan, skal findes hos medarbejderne.

»De ved simpelt hen ufatteligt meget om produktet og kundernes behov, og derfor møder kunderne heller ikke en sælger, men en tekniker eller ingeniør, som er klar til at udfordre dem,« forklarer han.

Derfor hænder det også ofte, at kunden sendes hjem for at genoverveje sin egen proces. Det gælder f.eks. fremkomsten af bobler i medicinen. Bobler ligner fremmede partikler, og derfor venter man normalt lidt med at scanne medicin­ampuller, til boblerne er forsvundet:

»Men vores instrument har en funktion, hvor vi kan undertrykke boblerne og spare ventetiden. Derfor skal producenterne ind at ændre deres proces, men opnår samtidig en større performance,« fortæller Mads Peter Lübeck.

Innoscan har netop gennemført et generationsskifte og fået italienske Stevanato Group med i ejerkredsen. Så finansieringen er på plads, og der ligger en klar strategi og en vækstplan. Nu skal der ansættes flere.

»Sidste år voksede vi med 15 medarbejdere fordelt mellem teknikere og ingeniører. Inden for de næste 12 måneder regner jeg med, at der skal ansættes yderligere 10,« siger Mads Peter Lübeck.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>