It-talenter gider ikke Jylland

Elektronikvirksomheder i Nord- og Sønderjylland har så svært ved at skaffe specialister, at det nu får DI ITEK til at råbe vagt i gevær: Hvis ikke danske it-talenter bliver mere mobile, må jyske virksomheder flytte fra regionen for at skaffe medarbejdere. Meldingen kommer fra Christian Graversen, chefkonsulent i Dansk Industris ITEK-sektion.

»Mobiliteten er alt for lav blandt danske it-specialister. Manglen på vilje til at flytte vestover er stærkt bekymrende. Vi risikerer, at elektronikvirksomhederne må flytte deres udviklingsafdelinger f.eks. til udlandet for at skaffe talenter,« siger Christian Graversen.

Søger du nye udfordringer inden for it og softwareudvikling? Se nyeste job på Jobfinder

Han henviser til, at mange af DI ITEK’s medlemsvirksomheder i Jylland allerede nu går på jagt efter medarbejdere uden for landets grænser.

»Det er lettere at hente talenter fra f.eks. Tyskland end at lokke folk fra København,« vurderer Christian Graversen.

Ifølge de nyeste beregninger kommer branchen til at mangle omkring 4.000 specialister inden for de kommende seks år. Og det kommer i særlig grad til at kunne mærkes hos virksomhederne i provinsen, vurderer Christian Graversen.

»Det er tankevækkende, at englændere ikke regner det for noget at skulle køre 1,5 time fra London til Oxford, mens det for mange københavnere betragtes som langt at skulle til Odense,« pointerer Christian Graversen.

Læs også: I 2020 vil Danmark mangle 4.000 højtuddannede it-specialister

Christian Graversen henviser til, at branchens vækstpotentiale i høj grad afhænger af medarbejdernes mobilitet, og henviser til, at 65 procent af elektronikindustriens indtjening kommer fra eksport.

»Hvis danske talenter er forskrækkede over at skulle flytte sig rundt i Danmark, hvordan skal vi så få folk til at rejse uden for landets grænser og sikre dansk indtjening på eksportmarkederne?« spørger Christian Graversen.

En undersøgelse fra brancheorganisationen IT-Branchen viste kort før jul, at hver fjerde it-virksomhed havde en eller flere stillinger, der ikke kunne findes medarbejdere til. Der er i særlig grad efterspørgsel på softwaremedarbejdere og udviklere med speciale i embedded softwaresystemer, ligesom specialister med forretningsmæssig forståelse er en mangelvare, oplyser DI ITEK.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>