Kunøe-selskab får rekord-gevinst efter slankekur






ERP-selskabet Columbus’ netop offentliggjorte årsregnskab fortæller om en forbedring af selskabets indtjening (EBITDA) på 24 procent til rekordstore 72 millioner kroner ud af en næsten uændret omsætning på 880 millioner kroner.

Udviklingen er ifølge koncernchef Thomas Honoré resultatet af, at Columbus har droppet markeder og produkter, som gav for ringe indtjeningsmargen.

“Columbus er en lønsomhedshistorie, hvor vi gennem de sidste par år er hoppet ud af uprofitable markeder og uprofitable brancher og nu fokuserer på at sælge vores egne serviceydelser og software fremfor tredjepartssoftware med lav margin,” siger Thomas Honoré.

“Det der sker inde i maven på Columbus er, at vi ændrer vores omsætningsmix imod et mere profitabelt split. Samtidig er vi blevet større på de markeder, vi fortsat servicerer. Derfor kan vi levere bedre projekter til vores kunder,” siger han.

Efter afskrivninger ender Columbus i 2013 med et overskud før skat på 27,4 millioner kroner. Resultatet betyder, at Columbus for første gang i sin historie kan betale udbytte til sine aktionærer på tilsammen 13 millioner kroner, hvilket svarer til omkring tre procent af Columbus-aktiens nuværende værdi på Københavns Fondsbørs.

Dermed indfrier selskabet investorernes forventninger, som det seneste år har næsten fordoblet aktiekursen.

Største aktionær i Columbus er it-investoren Ib Kunøe, som gennem selskabet Consolidated Holding ejer 53 procent af aktierne i Columbus.

Læs også:

Sådan har Ib Kunøe opbygget sit enorme imperium

Kunøe-selskab får rekordindtjening

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>