Kunstnerbro i København sendt tilbage til start

At det er svært at bygge bro, er der mange, der kan skrive under på. Men Cirkelbroen, der efter planen skulle have ført gående og cyklende tørskoet over Christianshavns Kanal i sommeren 2013, har alligevel været ramt af større modstand end ventet. Onsdag afgjorde Østre Landsret således, at godkendelsen af den allerede stærkt forsinkede bro skal gå om. Det skriver flere medier.

Læs også: Konkurs hos Pihls stålleverandør rammer fire københavnske prestigebroer

Broen bliver betalt af Nordea Fonden, som har fået den verdenskendte dansk-islandske kunster Olafur Eliasson til slå stregerne til forbindelsen. Broen skulle bygges af Pihl & Søn, men først gik entreprenøren konkurs i august, og derefter brød økonomien under Pihls underleverandør, VSB Industri i Randers, der producerede brofagene, også sammen.


Selvom Cirkelbroen skulle have været færdig i sommeren 2013, er dette synet, der mødte forbipasserende i februar 2014. Foto: Ulrik Andersen

Og nu har Østre Landsret leveret endnu et stød til projektet. Dommerne har nemlig afgjort, at det var ulovligt, da Natur- og miljøklagenævnet godkendte, at Københavns Kommune lavede en lokalplansdispensation for at kunne godkende broen. Lokalplanen tillod kun, at der blev etableret ‘lette gangbroer’ over kanalen. Men Cirkelbroen er udstyret med flere master, hvoraf den højeste er 24,81 meter høj. Desuden skal stålwirerne fra masternes toppe til de cirkelformede brodæks rækværk være oplyst af LED-lys.

Læs også: Kunstbro svinger på luft

»Landsretten har fundet, at Cirkelbroen vil medføre væsentlige ændringer i det bestående miljø, herunder at broen vil føre til visuelle og funktionelle ændringer af områdets nuværende karakter, også ændringer, der ligger ud over, hvad en ‘let gangbro’ ville indebære. Landsretten har herefter fundet, at der i overensstemmelse med planlovens regler burde have været tilvejebragt ny lokalplan (lokalplantillæg) for området før gennemførelsen af anlægget af broen,« står der i landsrettens kendelse.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>