Læg mærke til de her smartphone-trends: Nu ændres mobilen

07-Samsung-Galaxy-S5-01.jpg

02-Xperia-Z2-01.jpg

Mobile World Congress (MWC) er netop blevet afholdt i Barcelona, som det er fast tradition hvert år.

Messen er med til at give fingerpeg om, hvilken vej mobiludviklingen bevæger sig.

På MWC fremviste blandt andre Sony og Samsung deres nyeste Android-topmodeller, der er spækket med funktioner og ikke mindst ny software.

Samsung Galaxy S5
og Xperia Z2 kører begge Android 4.4.2 – også kaldet KitKat – og det er på ingen måde overraskende.

Som Google plejer, blev en ny version af det mobile styresystem lanceret i efteråret, og nye topmodeller er altid udstyret med den nye udgave, når de dukker op i det nye år.

Til gengæld viste en ny trend sig, som der nok ikke var mange, som havde regnet med. Nokia – der ellers er i fast parforhold med Windows Phone – valgte pludselig at være utro med Android på de nye X-modeller.

Selv om mobilerne kører Android, er de stadig tæt forbundet med både Nokia og Microsofts tjenester.

Mobilerne har prisskilte på under 1.000 kroner, og de er ikke nogen kraftkarle med store kæmpe skærme.

Meningen er, at telefonerne skal give Nokia ammunition til at kæmpe mod billige Android-telefoner i low end-segmentet.

Fire gange bedre end HD
Hvis der kigges mere på telefonernes muligheder, var det værd at lægge mærke til, at begge nye Android-modeller fra Sony og Samsung nu er i stand til at optage i 2160p.

Det er også kendt som 4K eller UHD (Ultra High Definition), og det er fire gange højere opløsning end HD (totalt set 3.840 gange 2.160 pixel).

I øjeblikket er fladskærmsproducenterne i fuld sving med at lancere nye 4K-tv, og nu er telefonerne altså klar til at optage indhold, der udnytter de mange pixels på skærmene.

Der skulle optages video i 2160p med 30 billeder i sekundet, og det burde være nok til at sikre, at optagelserne ikke hakker.

Men naturligvis skal hardwaren, der afspiller filerne, være kraftig nok og have et codec, der understøtter videooptagelserne.

Stadig ‘kun’ HD-opløsning
Mobilskærmene på de to nye topmodeller fra Samsung og Sony er stadig bare fuld HD.

Det er ellers ventet, at vi snart vil se et gennembrud for mobilskærme med en opløsning på 2.560 gange 1.440 pixel.

Tidligere har Samsung fremvist nogle af sine planer for netop mobilskærme, hvor opløsningen skulle ‘vokse’ i 2014, mens det skulle blive endnu vildere i 2015 med mobilskærm-opløsninger på 3.840 gange 2.160 pixel.

Men lige nu ser fuld HD ud til at være den dominerende trend på Android-platformen, som det har været i over et år på topmodellerne.

Med den seneste opdatering af Windows Phone er mobiler med dette styresystem også blevet i stand til at benytte fuld HD-opløsning, hvilket blandt andet er tilfældet med Nokia Lumia 1520.

Apple iPhone 5s
er stadig bagefter, når det gælder de høje skærmopløsninger. Til gengæld er æble-telefonerne også blot fire tommer, hvorfor en lavere opløsning kan give mening.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>