Magtskifte i teleindustrien: Disse firmaer buldrer frem

ComputerViews: Teleindustrien styres ikke længere af teleselskaberne. I hvert fald slet ikke i den grad, som det var tilfældet for bare få år siden.

Intet sted har det magtskifte i indutstrien været mere tydeligt end på sidste uges Mobile World Congress i Barcelona.

Jo, der var stadig masser af teleoperatører til stede, og der var stadig masser af lanceringer af nye smartphones.

På den måde var alt, som det plejer at være. Men alt er samtidig forandret.

Det er i stigende grad teleoperatører og mobil-producenter, der spørger sig selv, hvad deres placering er i fremtidens teleindustri?

Samtidig buldrer indholdsleverandørerne frem med deres apps til forbrugerne, og it-selskaberne jubler over de mange mobile løsninger, de kan sælge til virksomhederne. 

Operatørernes store udfordring
Listen over keynote-talere på MWC 2014 – og de budskaber, der blev præsenteret i talerne – dokumentererede magtskiftet ganske utvetydigt. 

Jan Koum, der er medstifter og CEO i WhatsApp, fortalte eksempelvis, at WhatsApp har en klar mission: “At gøre folk i stand til at kommunikere på en let måde, uanset hvor de er i verden.”

Det indebærer blandt andet, at WhatsApp nu også introducerer samtaler til den populære app.

“Vi vil sikre, at folk altid er i stand til at tale sammen med venner og familie. Vi mener, at vi har det bedste tale-produkt.”

Hvordan kan man tjene på gratis internet?
Det var – sjovt nok – ikke en meddelelse, der fik de mange tilstedeværende teleoperatører til at bryde ud i vild jubel.

Og det gjorde de heller ikke, da Facebooks Mark Zuckerberg i sin keynote fremlagde sine planer for gratis internet til særligt de dele af verden, hvor det endnu ikke er udbredt blandt almindelige borgere.

“Vi er ikke på vej til at koble alle sammen, medmindre noget dramatisk ændres,” sagde han om baggrunden for internet.org-projektet, der skal sikre internet til langt flere mennesker på kloden.

Det hjalp heller ikke på humøret, da IBM’s CEO, Virginia Rometty, i sin keynote lagde vægt på, at MWC ikke længere er en messe primært for teleselskaber og mobilproducenter.

Det er nemlig i mindst lige så høj grad alle indholdsleverandørerne, der buldrer frem med udgangspunkt i den mobile bølge.

“Det er både en spændende tid, men også en tid med ‘disruption’ for alle i industrien,” sagde hun blandt andet.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>