Microsoft i snedig manøvre med nye Windows-telefoner

Selv om forbrugerne for alvor er begyndt at tage Windows Phone til sig, har Microsoft stadig brug for at booste salget markant, hvis Windows Phone skal kunne bide skeer med Android og iOS.

Det er nemlig primært i Europa og USA, at Windows Phone vinder frem, så når man ser på Gartners opgørelse over det globale smartphonemarked i 2013, fylder Windows Phone ikke meget.

Microsoft indtog tredjepladsen med beskedne 3,2 procent ifølge Gartners 2013-opgørelse. Android var det mest solgte operativsystem med en markedsandel på 78,4 procent. iOS landede med 15,6 procent på andenpladsen.

Nyhedsmediet Times of India skriver, at Microsoft nu vil tilbyde Windows Phone-styresystemet uden licensafgift til to indiske telefon-producenter.

Android er gratis
Det blev allerede på Mobile World Congress i sidste måned annonceret, at de indiske producenter Lava and Karbonn ville begynde at producere Windows Phone-smartphones.

Kilder fortæller dog til Times of India, at parterne allerede sidste år forhandlede, og at det først var, da Microsoft gik med til at fjerne licens-omkostningen, at der for alvor kom skred i sagerne.

Ifølge Times of Indias oplysninger betalte Nokia oprindeligt mellem 20 og 30 dollar i licensafgift per solgt Windows Phone-enhed.

De vilkår ser formentlig noget anderledes ud nu, når Nokia bliver indlemmet i Microsoft-koncernen, men det siger noget om, at licensen er en ikke ubetydelig omkostning for producenterne.

Det er ikke mindre relevant, når det er gratis at benytte Android i produkterne.

Artiklen fortsætter på næste side…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>