Ny piratstreamingtjeneste i ‘Mega’ problemer

Popcorn er navnet på et nyt torrentprogram, der lader dig streame film mens filen downloades. Brugergrænsefladen er lækker og Netflix-agtig, men selv om der findes lovligt indhold, er det dog skyggesiden af torrentfilerne der tager rampelyset. Det er nu let. lækkert og hurtigt at få selv det nyeste biografhit streamet til sin enhed. Så populært, at filtjenesten Mega har haft fjernet programkoden for brud på brugerbetingelserne af tjenesten.

Og det er måske en bedrift i sig selv. For bag Mega står den karismatiske Kim Dotcom (det hedder han rent faktisk, red.) og hverken tjeneste eller manden bag er kendt for at ligge på kanten af loven. Ifølge TechCrunch har Mega haft fjernet filerne, der skal bruges til at installere det ‘magiske program’, som det amerikanske nyhedsmedie betegner Popcorn.

Programmet streamer en torrentfil efter en kort buffer (10-15 sekunder ifølge TechCrunch – men det afhænger selvfølgelig af tilgængeligheden af filen og ens egen internethastighed), hvor starten af filen hentes. Herefter streames filmen kronologisk, mens filen hentes. Dette er ikke normalt muligt med torrentfiler, hvor man ikke bestemmer hvilke dele af filen, der hentes først.

Flere brugere bemærker dog, at der – indtil videre – ikke adskilles mellem frit tilgængeligt indhold og indhold, hvor ophavsretten krænkes. Derfor opfordrer Version2 brugerne til at streame med omhu.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>