Protester får bank til at droppe videresalg af kundeoplysninger

Den hollandske bank ING har sat et projekt om målrettede reklamer i bero efter en storm af protester fra bankens kunder og forbrugerorganisationen Consumerbond.

ING havde ellers planlagt et projekt, der skulle stille lade virksomheder levere målrettede reklamer til bankens kunder på baggrund af oplysninger fra bank-historik.

Projektet blev annonceret i sidste uge, men ifølge Zdnet udløste det altså massive protester, og Consumentenbond erklærede, at loven ikke tillad banken at sælge kundeinformationer videre.

Det har fået ING til at sætte projektet på standby og sende et åbent brev til sine kunder, hvori man forsikrer, at projektet ikke bliver genoplivet i den nærmeste fremtid.

»Vi har ikke været klare nok omkring det følsomme emne, som forbrugerdata er. Det har udløst en lavine af bekymret respons fra vores kunder, og det understreger, at der er mange spørgsmål og bekymringer omkring beskyttelse af forbrugerdata. Det undskylder jeg oprigtigt for,« skriver bankens bestyrelsesformand Nick Jue.

Forbrugerorganisationen Consumerbond er begejstret for beslutningen, som man kalder en sejr for privatlivet.

»Det er rigtig gode nyheder, at ING indtil videre afstår fra at sælge kundeinformationer til tredjeparts-virksomheder. Projektets konsekvenser er ikke tænkt igennem, og det er dårligt for tillidsforholdet mellem forbrugere og banker – hvor der i forvejen er rigelig plads til forbedring«, lyder det fra Consumerbonds direktør Bart Combée.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>