Sådan bliver du synlig på LinkedIn

Langt de fleste LinkedIn-brugere fokuserer på at opbygge en virtuel profil, der systematisk gennemgår deres karriereforløb – fra uddannelse til ansættelser og med udførlige beskrivelser af projekter og ansvarsområder. Linje efter linje udfylder de detaljer om kompetencer og kvalifikationer, men ender uheldigvis ofte med at springe det væsentligste punkt over: Summary eller på dansk ’kort beskrivelse’.

Dermed spænder de ben for sig selv, for den lille ’summary-boks’, der ligger øverst på profilen, er altafgørende, hvis du vil gøre dig bemærket i cyberspace.

Vil du være synlig for arbejdsgiverne? Læg dit CV på LinkedIn

Sådan lyder vurderingen fra Rene Shimada Siegel, kommunikationsekspert og blogger på det amerikanske ledelsessite Inc.com

»Summary er stedet, hvor du kan præsentere, hvem du i virkeligheden er. Det fungerer som en filmtrailer, der kan få modtageren følelsesmæssig tændt og virker på den måde som dit eget personlige brand,« skriver Rene Shimada Siegel på inc.com.

Det er i summary, du skiller dig ud. Stedet, hvor du præsenterer dine blødere kompetencer, din tilgang og kreativitet. Du får med andre ord mulighed for at fortælle din historie på en anden måde end i ’erfaringsfeltet’. Rene Shimada Siegel giver følgende eksempel hentet fra den virkelige verden: ’Udstyret med en papkasse skabte jeg allerede som 5-årig min egen lokale forretning med papirflyvere…’.

Læs også: Ekspert i sociale medier: Vær forsigtig med endorsement på LinkedIn

Men hvordan finder du selv frem til den gode fængende personbeskrivelse, der lokker fremtidige arbejdsgivere, kunder eller medarbejdere til?
Rene Shimada Siegel opfordrer dig til at stille følgende spørgsmål:

  1. Hvad lærte du i dit første job?

  2. Hvilken specifik oplevelse fik dig til at vælge din nuværende profession?

  3. Hvad er den største oplevelse, du har haft i karrieren – eller måske i livet?

  4. Hvem inspirerer dig? – Det bliver ekstra personligt, hvis det ikke er en berømthed.

  5. Hvad kan folk altid regne med, når de møder dig?

  6. Beskriv det bedste team, du nogensinde har fungeret i – sport, spejder etc – og forklar, hvordan det påvirkede dig?

Forhåbentlig kan ovenstående inspirere dig til en kort og fyndig elevator-tale, hvor du sælger dig selv med få fængende sætninger. Efterfølgende bør du i dit summary supplere med en liste over relevante keywords, der er dækkende for dine faglige kompetencer. Disse buzzwords forbedrer dine chancer for at blive spottet af søgemaskiner og dermed poppe op hos relevante modtagere.

Læs også: Medarbejdere sladrer om arbejdspladsen på de sociale medier

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>