Sådan skal ny Microsoft-teknologi ændre måden du arbejder på


OSLO
Appen “Oslo”. Appen tager udgangspunkt i Office Graphs data og præsenterer data, der er er relevant for dig – også selvom du ikke ved det.

På billedet her vises der forbindelserne mellem to personer, samtidig med, at det kun er dokumenterne mellem dig og kollegaen, der vises. På den måde vises alle filer, der er delt mellem jer to, hvad enten det er over mail, co-writer, fælles grupper eller Yammer-delinger.


Office Graph og Projekt “Oslo”, Microsofts helt store satsning, der skal revolutionere måden, som virksomheder arbejder på, er udviklet af det norske datterselskab FAST.

Tilbage i 2008 opkøbte Microsoft FAST, et softwareselskab med speciale i søgemaskiner, og FAST, der nu reelt går under navnet MDCN, Microsoft Development Center Norway, har i de seneste år arbejdet hårdt på at radikalt ændre den måde, som vi arbejder på.

“Vi er virkelig stolte af, hvad vi har udarbejdet. Det er vitterligt noget, som vi tror vil revolutionere måden, som en virksomhed arbejder på,” forklarer Frederik Holm, der er senior projektleder hos NDCN, til Computerworld.

Hvad laver dine kollegaer?
Office Graph er udarbejdet af en blanding af det sociale system Yammers likes, delinger, kommentarer og uploads og så nordmændenes søgealgoritmer.

Det betyder en stærk kortlægning af alle firmaets forbindelser, hvilket skal være med til at gøre det nemmere for de ansatte at finde hinanden, og at finde ud af, hvad de andre foretager sig på tværs af Yammer, Sharepoint og Office 365.

Et forsøg på at opfange meget af den big data, som virksomheder ligger inde med, og gøre det lettere tilgængeligt.

“Den måde, som mange virksomheder arbejder på, er en meget reaktionær arbejdsform. Skal du vide, hvad dine kollegaer arbejder med, skal du aktivt opsøge dem, spørge dem eller sende mails. Det vil vi gøre langt mere flydende med Office Graph,” siger Frederik Holm og tilføjer:

“Vi vil hellere gøre arbejdet proaktivt, så al information kommer til brugeren, så man som medarbejder kan gå til en kollega og sige “Du sidder og arbejder på det her lige nu. Det ser spændende ud, og jeg har en rigtig god idé til det”.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>