YouSee lukker for hotspots på grund af sikkerhedshul

TDC-ejede YouSee har lukket for den hotspot-tjeneste, som selskabet for nylig lancerede, efter der er blevet konstateret et sikkerhedshul i softwaren på routerne. Det oplyser YouSee.

Sikkerhedshullet findes i den software, som YouSee har lagt ind på tre af selskabets routere og kabelmodems med wifi, som har gjort det muligt at bruge kundernes routere til en stor hotspot-tjeneste.

Læs også: Udstyr hos YouSee-kunder dækker snart Danmark med gigantisk wifi-net

Ifølge YouSee har det været muligt via hotspottet at få adgang til delte mapper på computere eller netværksharddiske, som ikke har været beskyttet med en adgangskode. YouSee oplyser, at selskabet ikke er orienteret om konkrete tilfælde af misbrug.

Hotspot-tjenesten er nu lukket ned, indtil sikkerhedshullet er fundet og lukket. YouSee oplyser desuden, at selskabet undersøger, om der er en sammenhæng mellem sikkerhedshullet og de YouSee-kunder, som har klaget over hastighedsproblemer på deres netværk, efter hotspot-tjenesten blev lanceret.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>