Advarsel til Windows-brugere: Hackere anvender PowerPoint-filer til stort angreb

Hackere er i fuld gang med at udnytte en netop opdaget sårbarhed ved hjælp af inficerede PowerPoint-dokumenter, som bliver udsendt som email-attachements.

Ifølge Microsoft er det muligt, at også andre typer Office-dokumenter er inficerede.

Microsoft har udsendt en såkaldt advisory, der indeholder en ‘en-klik’-løsning, der kan anvendes til at beskytte Windows-computere mod sårbarheden, indtil Microsoft er klar med en rigtig patch.

Den opdagede sårbarhed findes i alle versioner af Windows – lige fra Windows Server 2003 og til Windows 8.1.

Den findes i den del af styresystemets kode, der håndterer de såkaldte OLE-objekter (Object Linking and Embedding), der typisk anvendes i Microsoft Office til at embedde data fra et Excel-spreadsheet i eksempelvis et Word-dokument.

Lykkes det for hackere at udnytte sårbarheden, har de mulighed for at stjæle informationer eller plante malware på den inficerede computer.

Lignende hul netop rettet
Det er kun en uges tid siden, at Microsoft lappede en lignende sårbarhed med udsendelsen af otte opdateringer, hvor af en faktisk adresserede et lignende hul i OLE, der på lignende vis er blevet udnyttet til af hackere.

Denne sårbarhed er angiveligt blevet udnyttet af russiske hackere til at angribe offentlige kontorer og myndigheder i en række forskellige lande siden
december 2013.

Det er fortsat uklart, hvornår Microsoft vil udsende en rigtig patch til det ny-opdagede hul.

Den næste formelle udsendelse af patches fra Microsoft er 11. november – altså om tre uger.

Microsoft opfordrer alle Windows-brugere til at holde øje med pop-up-beskeder fra den såkaldte User Account Control, som er de beskeder, hvor man bliver bedt om at give tilladelse til at downloade eller køre software, som computeren ikke umiddelbart kender.

Mange Windows-brugere kender nok til blot bevidstløs at klikke ja til alle disse beskeder, men det er ikke en god ide, lyder det fra selskabet.

Det skyldes, at User Account Control vil straks opdage de falske PowerPoint-filer, som altså ikke kan køres uden særskilt tilladelse fra brugeren – hvilket normale PowerPoint-filer kan.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>