Apple Pay i luften i USA

Apple går nu i luften med Apple Pay. De mener nemlig, at det skal være muligt at betale med iPhonen, og derfor har de lagt et NFC-signal ind i de nyeste udgaver af iPhonen – version 6 og 6 Plus.

Og mandag morgen gik det løs. I USA blev det nemlig muligt at købe ting og sager i 200.000 fysiske amerikanske butikker, og i App Store bare ved at stryge fingeren hen over telefonen, det skriver MediaWatch og Forbes, som begge begejstrede skriver, hvordan Apples telefon gør det muligt at smide pungen og/eller kreditkortet ud.

Nu slipper amerikanerne nemlig for at slæbe rundt på tegnedrengen, når de køber burgere på McDonald, men skal i stedet bare løfte telefonen op i nærheden af den terminal, som modtager NPC-signalet. iPhonen skal blot have det rigtige fingeraftryk, hvorefter betalingen går i gennem.

Ikke alle amerikanske virksomheder er hoppet med på ideen. Blandt andre detailgiganten Wal Mart og elektronikforretningen Best Buy vil ikke benytte sig af Apple Pay, skriver Forbes.

Derimod har 15 procent af alle Starbucks-handler været foretaget via mobilen via kaffekædens egen app, hvilket får forbes til at skrive, at det kun er begyndelsen.

Apple bliver med Apple Pay formidler af betalinger, og for det tager de sig betalt med 0,15 procent af beløbet.

Der er fortsat ingen oplysninger om, hvornår Apple Pay kommer til Danmark. Men her er det flere stedet allerede muligt at betale med smartphones via de danske bankers MobilePay og Swipp, hvor man sender penge via mobilen, hvilket også kan bruges i et antal forretninger.

I Danmark er betaling med NFC-teknologi været undervejs længe, hvor Nets har forsøgt at få det til at fungere, men de er altså blevet overhalet indenom af Apple.

NFC-teknologien er heller ikke helt ny. I hvert fald har Samsung haft teknologien i deres smartphones i flere år.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>