BBC lancerer app-service mod Ebola

BBC har i dag lanceret en ny service, der skal informere om den smitsomme sygdom Ebola. Det skal ske via den Facebook-ejede app WhatsApp, skriver TechCrunch.

I Vestafrika, hvor Ebola-sygdommen har hærget hårdest, er information gennem gængse medier ikke særlig effektiv. Til gengæld er WhatsApp den mest populære chat-app i regionen. Derfor vil det britiske medie nu bruge app’en til at sprede de nyeste informationer om den frygtede sygdom, der indtil videre har kostet omkring 8.000 mennesker livet.

»Ebola-udbrudet viser ingen tegn på at aftage. Myter og misinformation om Ebola er stadig udbredte – og livstruende,« siger Peter Horrocks, der er direktør for BBC World Service Group, om tiltaget.

WhatsApp bruger telefonens egen ordbog til at oprette kontakter. Man skal derfor tilføje BBC’s nummer til sin telefon og derefter tilmelde sig ordningen. Mediet vil efterfølgende give daglige opdateringer om Ebola på både fransk og engelsk – i en blanding af tekst, billede og lyd.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>