Blog: ForældreIntra – et sort får i den offentlige digitalisering





Alle med børn i skolealderen har før eller siden bandet over ForældreIntra. Indgangen til den digitale kontakt mellem forældre og de danske folkeskoler.

Ikke blot ligner hjemmesiden noget som er lavet dengang text-tv peakede, men siden er også så ulogisk og ringe bygget op, at det næsten er urimeligt at skulle bruge.

Et lille eksempel.

I dialogen mellem skole og hjem er der en klassisk besked-funktion, hvor man kan sende og modtage beskeder til og fra skolen, andre forældre og lignende. Beskeder modtager man i én lang pærevælling og ens beskeder i eksempelvis en længere tråd af beskeder grupperes ikke men ligger blot side om side i en lang liste i Indbakken.

Jeg endte for nyligt på en massefremsendt besked om nogle problemer på min søns skole, og mange forældre gik ind og kommenterede. Jeg blev derefter ufrivillig modtager af mere end 35 beskeder, som var mig total irrelevant, men som jeg alligevel var nødt til at tjekke hver gang, da der blev givet signal til mig om, at der var kommet ny post.

Ovenstående er desværre blot ét af mange, og hovedparten kredser om manglede brugervenlighed og banal funktionalitet, som ellers burde være givet på forhånd. Nævn gerne selv flere eksempler i kommentarfeltet nedenfor.

I 2014 hvor den fælles offentlige digitalisering kører på højeste blus og hvor målet er, at vænne borgerne til at benytte de digitale indgange, så er det oplagt at tage fat de steder, hvor der er stor værdi for mange brugere. Samtidig er den digitale folkeskole godt i gang med at blive skabt.

Derfor er det ubegribeligt, at ForældreIntra ikke for længst er lavet om til noget mere moderne og brugervenligt. Det er ellers ét af de mest oplagte steder at begynde. Særligt når man tænker på, at ForældreIntra tilgåes dagligt af tusindvis af forældre.

Hvor svært kan det være.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>