Blog: Hjælp, vi mister penge på Google Adwords! 5 tips til hvad du kan gøre





Det dejlige ved Google Adwords er, at det er utroligt nemt at komme i gang. Man opretter sin Google Adwords konto. Et par kampagner, finder nogle søgeord, skriver et par annoncer, og så er man flyvende.

Netop fordi det er så dejlig simpelt at komme i gang med Google Adwords, er det også et problem for jeres virksomhed. Det er et problem, fordi det er ligeså dejlig simpelt for alle jeres konkurrenter at komme i gang.

Med det store antal virksomheder, som i dag benytter sig af Google Adwords, er der en ganske høj sandsynlighed for, at en eller flere af jeres konkurrenter allerede er på de søgeord, hvor I gerne vil være. Da Adwords fungerer som et stort auktionshus, betyder det, at prisen for at få vist sine annoncer på de attraktive søgeord, kan være ganske høj.

Jeres egen oplevelse er måske den, at I har hørt en masse godt om Google Adwords, og derfor besluttet jer for at få oprettet jeres egen Adwords konto. I har fundet søgeord, skrevet annoncer, og med stor spænding har set frem til at gå i luften. I stedet for den store optur, er det blevet til den store nedtur. I mister nu dagligt penge. I har forsøgt jer med en masse tiltag, men intet ser ud til at virke.

Her er 5 gode råd, til jer, der bløder:

1: Stop blødningen ved at sætte alle jeres kampagner på pause (jeg foretrækker altid at pause fremfor at slette. Der er ingen grund til at slette god data. Selv data fra håbløse kampagner er god data, for det kan hjælpe dig til at forstå, og senere bruges til at minde dig om, hvad du ikke skal gøre)

2: Kig grundigt på jeres data i de pausede kampagner. Hvad er det I ser? Har I fået mange kliks på jeres annoncer til forholdsvis billige penge, men der er ikke nok salg? Problemet kan være, at der er noget galt med jeres webside. Prøv at tjekke jeres egen webside på forskellige browsere (Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari). Prøv at teste jeres webside på forskellige skærmstørrelser.

Tjek jeres webside på en desktop, en tablet, en smartphone (test på en Android og en iPhone). Ser jeres websider super flot ud i alle browsere, og virker den ligeså brugervenlig på mobiltelefonen som på din 19 tommers skærm? Hvordan virker check-out processen på de forskellige platforme?

Hvis jeres webside ikke virker godt på eksempelvis mobiltelefonen, og der er absolut nul konverteringer på trafikken fra mobiltelefoner, så kan man faktisk slukke for Adwords-annonceringen på mobiltelefoner. Det kan være I skulle overveje det.

3: Kig grundigt på jeres data i de pausede kampagner. Måske er problemet, at der stort set ikke er nogen som klikker på jeres annoncer. Overvej, at byde højere per klik. Hvis du byder 1 krone per klik, kan du overveje at byde 2 kroner, og se, hvordan det går. Hvis det ikke hjælper meget, kan du prøve med 3 kroner osv. Prøv også at skrive en ekstra annonce i hver annoncegruppe. Med to annoncer i hver annoncegruppe, kan du dermed splitteste (også kaldet A/B teste).

Den variant af annoncen, der klarer sig dårligst, sætter du på pause. Den som klarer sig bedst kopierer du, hvorefter du ændrer lidt på den kopierede annonce, så du dermed opsætter en ny splittest. Sådan bliver du ved i det uendelige, indtil din CTR (click-through rate) er så høj som du gerne vil have den (Note: Husk på, hvis ingen klikker på dine annoncer, bløder du også. Dine konkurrenter stjæler nemlig dine kunder).

4: Test destination URL’erne. Det lyder dumt, men måske annoncerer I links, der slet ikke virker. Jeg arbejdede engang på en større kundes Adwords konto. Kunden havde i omegnen af 70.000 søgeord i deres Adwords konto, og de brugte mange tusinde kroner hver måned på Adwords. Deres problem var netop, at de mistede mange penge på mange af deres Adwords kampagner, selv om alt så godt ud. De havde gode søgeord, gode annoncer, lavede splittests osv.

De havde faktisk rigtig godt styr på det. Det eneste de ikke havde overvejet, var at klikke på deres egne annoncer. Jeg testede deres destination URL’er i de kampagner, hvor konverteringsraten var på nul de sidste 30 dage. Det viste sig, at 40% af alle de landing pages de annoncerede var døde links… Sad but true… 40%!

5: Eksempel: Du sælger juletræer. 350 dage om året står du dér, og venter på kunder.. intet sker... så bliver det december, og på to uger tjener du masser af penge. På grund af det store tab du lider i løbet af hele året, ender du med et minus på bundlinjen år efter år. Du aner simpelthen ikke, hvad du skal gøre, for at få styr på din forretning. Du griner, men virkeligheden er den, at rigtig mange forretninger er sæsonprægede. Rigtig mange forretninger har et salg, der svinger fra dag til dag, fra time til time. Tjek dine data. Er der en forholdsvis høj konverteringsrate fra mandag til fredag, mens lørdag og søndag er super dårlige dage? Justere din bud. Byd lavere i weekenden, eller sluk helt for din annoncering lørdag og søndag, hvis du alligevel ikke har nogen salg i weekenden.

Det her var 5 gode råd. Der er 95 andre gode råd jeg kunne give dig. Dem kan du få en anden god gang. Det vigtigste er, at du forstår, at dine konkurrenter bruger Adwords, og stjæler dine kunder, fordi det med en vis sandsynlighed kan betale sig for dem. Stop din blødning, men giv ikke op.

Der er faktisk en masse ting du kan (og bør) gør, før du overhovedet overvejer at give op, og forære dine konkurrenter dine potentielle kunder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>