Blog: "One more thing"





Så er det langt om længe på vej – det længe ventede iWatch eller det som nu kom til at hedde Apple Watch. Senest er det også begyndt at florere med rygter om at Microsoft har et SmartWatch på vej og at det måske vil ramme julehandlen – inden AppleWatch når at komme på markedet.

Andre er allerede længere, for Google har tidligere i år lanceret deres Android Wear platform og et af de måske mest overbevisende bud på et SmartWatch baseret på Android Wear, er i min overbevisning Motorola’s “Moto 360″ SmartWatch. Der findes bla. en ret overbevisende 2-minutters demo af uret på YouTube, som du kan se på det her link:

https://www.youtube.com/ (…)

Det sidste års tid er snakken gået mere og mere om såkaldte Wearables. Google Glasses lød meget fremtidsorienteret da det blev annonceret for nogle år siden, men nu er det rent faktisk tilgængeligt i USA og England og tager du en smuttur til London for at shoppe op til jul, er det ikke usandsynligt at du møder personer med Google Glasses rundt omkring i bybilledet. Om Google Glasses er kommet for at blive, er svært at sige og det er jo heller ikke sikkert at det er noget den almindelige forbruger vil tage til sig. Men som “SmartTool” for lægen der står midt i en operation og skal kunne slå patientens data op, for politimanden der kan anvende kameraet som dokumentation for en anholdelse osv,, så er det ikke utænkeligt at det har sin berettigelse. Det må tiden vise.

SmartWatch’et er ikke rigtig kommet i brug endnu, men det skulle undre mig om ikke Apple har fat i noget, når nu de til foråret sender Apple Watch på gaden. For dem af jer, som har set nogle af Apple’s tidligere presse-events, så ved I sikkert hvad jeg mener med overskriften “One more thing”. De fleste Apple presse-events ser altid ud til at slutte, men når Steve Jobs var, eller hans arvtager er, på vej ud af scenen kommer kommentaren “Oh – One more thing” så. Sådan blev iPhone’n, iPad’en og senest også Apple Watch introduceret.

Onde tunger vil sige at Apple ikke har opfundet noget (bortset fra AppStore), og det er måske på sin vis også rigtigt. Det, som Apple har været gode til, har været at time teknologien og at bygge økosystemet op. Seneste eksempel er, at de først med introduktionen af iPhone 6, har indbygget NFC-chips i deres telefoner. Det har været til stede længe i andre SmartPhones, men omvendt har man ikke rigtig kunne bruge teknologien i noget særligt omfang. Der findes stort set ingen butikker og telefonioperatører, der accepterer betaling via NFC.

Men Apple introducerer samtidig med NFC, en aftale med 200.000 butikker/kæder i USA og fra i mandags kunne det nu lade sig gøre at købe produkter/ydelser disse 200.000 steder med iPhone 6/iPhone 6 Plus. Med et snuptag har Apple sat sig på markedet og taget et kvantespring foran konkurrenterne.

Nu skal det her jo ikke kun handle om Apple og det de gør, men når vi om kort tid ser en bølge af måske Microsoft’s SmartWatch og Apple’s eget AppleWatch, så er det nok en god indikation på, at såvel tiden, som teknologien, er ved at være moden nok. Lur mig, om ikke vi er mange, der indenfor kort tid kommer til at slæbe rundt på “One more thing”. 

Nu er man jo ikke teknologinørd for ingenting og personligt glæder jeg mig derfor rigtig meget til at gå med ur igen. Jeg slutter mit blogindlæg med en lille teaser om Apple Watch:

https://www.youtube.com/ (…)

Glæder du dig også? Eller tror du ikke på SmartWatches og alle de andre Wearables som er på vej?

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>