Blog: SAP TechEd 2014 – dag 3 HCI og PO samt heterogene integrationslandskaber





Efter endnu en lang dag på TechEd står en ting klart for mig. SAP bruger mange ressourcer på at tale API Management, Mobility, HANA Cloud Integration, Cloud, Cloud, Cloud ect. Alt sammen vil medvirke til at gøre vores landskaber mere heterogene og øge behovet for system integration dramatisk. Det er jo herligt når man arbejder som integrations arkitekt og PO udvikler, men samtidig med at systemlandskaberne bliver mere heterogene, så gør integrationslandskabet det også. Af integrationsplatforme jeg ind til videre har hørt om på konferensen er: PI/PO, HCI, SAP Gateway, API Manager, Data Services, MII og jeg har sikkert glemt nogen her. For mig at se, har SAP givet op på SOA tankegangen og målet om et centralt integrationsrepository. Det giver virksomhederne udfordringer i forhold til governance og arkitektur men også organisatorisk i IT organisationen. Det er essentielt at arkitektur ansvaret for alle platforme samles i samme gruppe af arkitekter, for at sikre at den rigtige teknologi bliver brugt til den rigtige opgave.

 Vi har igennem et stykke tid hørt meget om Hana Cloud Integration (HCI) nu, og at det IKKE er en PO implementering i skyen – det er et nyt produkt bygget fra bunden. Jeg har haft to HandsOn Sessioner, hvor jeg har arbejdet med HCI, Odata og APIs og må sige at jeg er begejstret. Som erfaren PO udvikler, er det umiddelbart lige til at sætte sig til at udvikle på HCI, objekterne og metodologien er så lige frem og ligner PO så meget at det for den enkelte udvikler, vil være lige meget om det er den ene eller anden platform der skal udvikles på. Desuden kan de vigtigste artifakter migreres mellem de to systemer. Det mest tidskrævende ved de fleste integrations opgaver er mappingsopgaven. Mappings er direkte til at eksportere og importere mellem systemerne, lige som datatyperne vil være det (som XSD). Er HCI så en erstatning for PO – Ikke ifølge SAP, de lover at de innovationer som laves til HCI også kommer til PO. Et eksempel på det er SAP Gateway, som nu kører på en HCI installation, kommer til deployment på en PO med næste SP. Det er gode nyheder, ikke kun fordi vi ikke skal migrere alle PO installationer til skyen, men fordi at en PO installation med SAP Gateway integreret, er en stort skridt i en homogenisering af integrationslandskabet.

 En spændende session om netop det landskab omhandlede blandt andet Internet of Things, som jeg skrev om i går, og den M2M (Machine to Machine) integration det vil medføre. Her ses SAP Gateway og Gateway manager som to produkter der skal løfte SAP ind i den forbundne tidsalder. Dog vil nogle M2M scenarier medføre ekstreme dataflows, som skal håndteres anderledes end det vi kender i dag fra Gateway og PO integrationerne. Derfor har SAP indgået partnerskab med en hardware leverandør, som levere hardware med integreret integrationsfunktionalitet. Med den kan de håndtere op til 450K asynkrone beskeder i sekundet med persistens. For synkrone beskeder uden persistens kan den håndtere op til 20 gange flere beskeder.

Rollen som Peter Kreiner spilles i år af hans Jyske SideKick Mikkel Iversen. Jeg driver NNIT’s jyske SAP konsulentforretning, men har stadig hænderne dybt begravet i konsulentarbejdet med Integration og Workflow i centrum. Se mere her: https://www.linkedin.com/profile/view?id=3518867&trk=nav_responsive_tab_profile

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>