Danmark laver teleaftale med Kina om lavere telefonipriser

Danmark har netop underskrevet en aftale med Kina, der skal gøre det billige at tale i mobiltelefon og bruge data, når man er i Kina. Tilsvarende skal det blive billigere for kineskiske turister at bruge mobilen i Danmark.

»I dag koster det mellem 400-1200 kr. at streame en video på 3 min. på din mobiltelefon, hvis du som dansker roamer i Kina. Det er alt for dyrt og er med til at sætte begrænsninger for udnyttelsen af digitale tjenester på rejsen,« fastslår erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen i en meddelelse.

De danske og kinesiske teleselskaber er nu forpligtet til at forhandle om lavere priser, og i sidste ende underskrive en samarbejdsaftale. Og det glæder man sig over hos TDC, der allerede har lignende aftaler med adskillige lande.

»Det her er en ramme, som på sigt giver mulighed for bedre roamingpriser. Det synes vi, er en fin aftale,« siger TDC’s pressechef Ib Konrad Jensen til Version2.

Aftalen har fået tilslutning fra TDC, 3, Telenor, Telia, TELEPOST og Føroya Tele som skal forhandle med kinesiske mobilselskaber China Telecom, China Mobile og China Unicom. Ifølge aftalen skal forhandlinger mellem selskaberne om lavere priser være afsluttet inden for seks måneder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>