Dansk Industri: Enorme datamængder skal skabe jobs i Danmark

1,7 billiard databytes frembringer verden hvert minut. Big Data er et potentielt set et kæmpe vækstområde for verdensøkonomien. Men Danmark risikerer at miste sin andel, hvis regeringen ikke kommer med en plan for at hoppe på vognen. Det mener Dansk Industri.

En ny atftale mellem EU og en række it-giganter skal sektoren og skabe 100.000 jobs på området i Europa inden 2020. Aftalen bør følges op af en plan fra Danmark, lyder det fra erhvervsorganisationen.

»Hvis der er 100.000 data-jobs at hente i EU, så skal vi sikre os, at Danmark får vores del. Derfor har vi i flere omgange opfordret regeringen til at komme med en national strategi for Big Data. Vi har ikke råd til at lade være,« siger branchedirektør Adam Lebech, DI ITEK i en meddelelse.

Datasektoren vokser lige nu med 40 procent om året. Det er syv gange hurtigere end det samlede informations- og kommunikationsmarked.

I EU’s nye aftale, som unionen har postet 2,5 milliarder Euro i, indgår virksomheder som IBM, Siemens, Nokia og SAP.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>