DHL overhaler Google og Amazon og udbringer pakker med drone

Dronefly, der udbringer pakker til modtageren, vil de fleste nok forbinde med stort opslåede reklamer fra Amazon eller Googles bevingede eventyr i Australien. Ingen af delene kan endnu bruges til almindelig varelevering, men nu har tyske DHL overhalet de to giganter indenom.

En selvflyvende såkaldt quadcopter af modellen md4-1000, der er en drone med fire rotorer, skal levere mindre pakker med blandt andet medicin til de omkring 2.000 indbyggere på den tyske ø Juist i den sydlige del af Nordsøen.

Da dronen ikke flyver højere end 50 meter, undgår den at komme op i reguleret luftrum. På øen ligger en særlig drone-landingsplads, og her venter en DHL-kurer, der transporterer pakken til den endelige destination.

Læs også: Styrelse vil kontrollere landmænd og fiskere med droner

Den tyske virksomhed også udviklet en særlig letvægtscontainer, der skal sikre pakken mod vind og vejr, når den er i luften.


DHLs drone er udviklet af Microdrones GmbH.

»Med DHLs pakke-kopter bliver det første gang, at et ubemandet fly foretager leveringer uden for operatørens synsfelt på en opgave i den virkelige verden,« udtaler Jürgen Gedes, der er CEO i Deutsche Post DHL’s pakkedivision, i en pressemeddelelse.

DHL’s pakkelevering minder en del om Amazons ‘Prime Air’-projekt, der også benytter en helikopter-inspireret drone. Google har en anderledes tilgang med en hurtigere drone, hvor flykrop og vinger smelter sammen i ét. DHL’s drone er dog heller ikke helt sløv og kan således flyve 18 meter i sekundet.

Læs også: USA åbner testzoner for droner: Flyv bare løs

Lovgivningen for kommerciel brug af droner varierer fra land til land, og flere steder arbejder man på at opdatere lovparagrafferne, så de passer til de nye muligheder, der ligger i droneflyvning.

I USA har luftfartsmyndigheden FAA i samarbejde med blandt andet universiteter åbnet testzoner over hele landet, hvor virksomheder og andre aktører kan undersøge fordele, ulemper og udfordringer ved brug af droner til alt fra varelevering til brandslukning og politiopgaver.

Herhjemme eksperimenterer Naturstyrelsen med at bruge droner til at kontrollere landbruget.

Tyske DHL har indtil videre ingen konkrete planer om, at droner skal indgå i virksomhedens andre pakkeleveringer, men virksomheden oplyser, at man følger udviklingen af leverancerne til Juist.

Læs også: Google tester helt ny drone med vinger i Australien

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>