Dom i hackersag: Tre et halvt års fængsel til svenske Warg – danske JT får sin pc med hjem

Tre et halvt års fængsel, udvisning af Danmark for bestandigt og alle sagens omkostninger. Sådan lyder straffen til Gottfrid SVartholm Warg, der i går blev dømt skyldig i sagen om hacking af CSC’s mainframe. Straffen blev anket på stedet af Warg og hans forsvarsadvokat Luise Høj.

Medtiltalt dansker, der blev kendt skyldig i medvirken til forsøg på hacking, idømmes seks måneders fængsel. Dermed løslades den 21-årige JT, der allerede har siddet varetægtsfængslet i 17 måneder, øjeblikkeligt. JT accepterede sin dom.

Gottfrid Svartholm Warg skal betale samtlige af de omkostninger hans del af sagen har kostet. Dette inkluderer den tekniske bistand, som har rundet 120.000 kroner.

»Vi har lagt vægt på at angrebet var systematisk og langvarigt. Og vi har lagt vægt på at der blev downloadet store mængder personlige oplysninger, som kan have potentiel skadevirkning,« sagde dommer Kari Sørensen til Warg.

JT’s forsvarer, Michael Juul Eriksen, appelrede i går i retten for, at JT skulle fritages en stor del af sagens omkostninger. De havde nemlig været ubetydelige, hvis JT var blevet sigtet for det, som han blev dømt for. Det tog retten tilsyneladende til efterretning og bestemte, at JT skal betale en fjerdedel af de omkostninger hans sag har haft. Det blev begrundet med, at straffen var væsentlige mildere, end det han var tiltalt for.

Delte meninger om straflængde

Der var delte meninger om begge strafudmålinger. Strafudmålingen har fungeret på den måde, at hver nævning har en stemme, og hver af de tre dommer har to stemmer. Det giver i alt 12 stemmer.

Af disse gik to stemmer på at sende Warg i fængsel i fire år, mens fem stemmer landede på tre år. De resterende fem landede på de tre et halvt år, som blev den endelige straf.

For JT’s vedkommende gik to stemmer for en straf på ni måneder og en stemme på otte måneder. Flertallet stemte dog for de endelige dom på et halvt år.

Luise Høj anmodede om, at Warg skulle løslades indtil en ankedom kom i hus. Men det afviste dommer-trioen efter kort betænkningstid.

»Vi kan desværre ikke løslade dig. Vi mener, at der er risiko for, at du unddrager dig straffen,« lød en del af begrundelsen.

Gottfrid Svartholm Warg skal således sidde varetægtsfængslet indtil ankesagen afgøres.

Dommeren underkendte til gengæld anklagerens anmodning om at beholde JT’s konfiskerede computer.

»Vi er enige om ikke at konfiskere computer og SD-kort, fordi den ikke er blevet brugt til angrebet,« sagde Kari Sørensen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>