Endnu en tysk by erstatter Windows med Linux

Flere tyske byer går over til Linux. München har satset på styresystemet de seneste år – med varierende succes – og nu følger flere med, skriver Digi.no.

Læs også: München fortsætter ti års open source-politik: Har sparet 82 millioner kroner

I Gummersbach med cirka 50.000 indbyggere har administrationen for nyligt gennemført overgangen fra Windows XP til en Linux-løsning baseret på OpenSuse, og bystyret mener, at overgangen har sparet dem for et fem-cifret euro-beløb, hvilket de kun forventer bliver større på grund af reducerede licens og hardwareomkostninger. Samtidig har man kunnet reducere IT-afdelingen fra fire til tre personer.

Gummersbach har arbejdet med overgangen siden 2007, hvor det var nødvendigt at erstatte uddaterede PC’er. Men i stedet for at købe nye PC’er med en række Microsoft-licenser blev maskinerne erstattet af en række tynde klienter, hvor styresystemet bliver leveret fra en enkelt OpenSuse-server.

Læs også: München går tilbage til Microsoft efter fejlslagent forsøg med Linux

Programmerne der bruges er desktopmiljøet MATE, LibreOffice, GIMP og faxværktøjet Hylafax. Nogle Windows-applikationer bruges fortsat, men de køres via Wine.

Bystyret har været i stand til at erstatte 300 PC’er på den måde, men de har fortsat brug for nogle enkelte PC’er, som ifølge Digi.no sandsynligvis kører på en Windowsversion. Det er nødvendigt for at køre visse applikationer.

Læs også: Nej, München har ikke droppet Linux – endnu

»Vore Linux-desktops trænger næsten ikke til vedligehold. Noget som gør dem lysår enklere at administrere end deres proprietære forgænger,« siger den ene af byens IT-administratorer, Dirk Hennrichs til Joinup.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>