EU vil lave penge på Big Data med offentlig-private partnerskaber

Mængden af Big Data i verden vokser med 1,7 mio. mia. databytes hvert eneste minut.

Virksomheder, der bygger deres forretningsmodel på data, har en forbedring i produktiviteten på 5-6% om året.

Markedet for data-tjenester vokser med 40% om året.

Men EU tager slet ikke nok del i ovenstående opremsning, hvis det står til Neelie Kroes, der er vice-præsident i EU-Kommissionen. Det står at læse i en meddelelse fra EU-Kommissionen.

»Data er drivkraften og grundlaget for fremtidens økonomi. Enhver form for organisation må have byggestenene til at forbedre sine resultater, fra landbruget til fabrikken, fra laboratoriet til butikken,« udtaler Neelie Kroes.

For at hjælpe det på vej vil EU-Kommissionen have privat-offentlige partnerskaber, der kan hjælpe hinanden med at udvikle og bruge Big Data i EU. Målet er, at EU skal udvikle sine virksomheders evne til at tjene penge på data, og det skal finansieres med en halv milliard af skatteborgernes euro, der igen skal tiltrække 2 milliarder euro fra det private erhvervsliv.

Industrivirksomheder som Siemens, Nokia, SAP, der allerede er med i nonprofit-interesseorganisationen Big Data Value, får sæde i partnerskabet ved siden af enkelte universiteter og selvfølgelig EU-Kommissionen.

Partnerskabet skal koordinere udvikling og forskning inden for Big Data i det private, og det skal der komme godt 100.000 arbejdspladser ud af, når EU sætter sig på målsætningen om 30 procent af verdensmarkedet for Big Data.

Som det ser ud i dag, hævder EU-Kommissionen at kun 2 ud af 20 virksomheder, »der forbedrer liv og tjener penge på data«, er europæiske.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>