Eurofighter advarer om produktionsfejl i skroget

Det tyske flyvevåben har konstateret produktionsfejl i kampflyet Eurofighter Typhoon. Ifølge tyske Spiegel Online er det Eurofighter-producenten selv, der har oplyst det tyske flyvevåben om fejlen.

Det tyske forsvar meldte tirsdag aften ud, at fejlen involverer borehuller på bagsiden af flyenes skrog og skyldes utilstrækkelig nedslibning fra én af flyets producenter, BAE Systems.
Fejlen kan i værste fald medføre ustabilitet i skroget.


Eurofighter, der er bygget af Airbus, BAE Systems og Finmeccanica, er i øjeblikket en af deltagerne i konkurrencen om at blive Danmarks nye kampfly.

Derfor har det tyske forsvarsministerium nu midlertidigt indstillet leveringen af Eurofighter-kampflyet, skriver Spiegel Online. Det tyske flyvevåben har, som en yderligere konsekvens, besluttet at halvere Eurofighters årlige antal flyvetimer fra 3.000 til 1.500 for ikke at overbelaste flyet.

Det var hos britiske Royal Air Force, fejlen i Eurofighter-skroget først blev opdaget, og i Storbritannien har man ligesom i Tyskland valgt at halvere Eurofighters flyvetimer.

Læs også: Forsvarsministeriet bekræfter: Tre bud på nye kampfly – Gripen er ude

I Danmark er Eurofighter i øjeblikket en af finaldeltagerne i konkurrencen om at blive Danmarks nye kampfly. Forsvarsministeriet bekræftede tidligere på året, at det er Eurofighter Typhoon, Lockheed Martins F-35 Joint Strike Fighter og Boeings Super Hornet, der skal konkurrere i udbuddet om at levere nye kampfly til milliarder som erstatning for Danmarks F-16-kampfly.

Eurofighter er bygget af et konsortium bestående af europæiske Airbus, britiske BAE Systems og italienske Finmeccanica.

Det er ifølge et notat fra det tyske forsvarsministerium endnu uklart, hvilken effekt produktionsfejlen får på flyets forventede levetid. Fejlen har ifølge det tyske forsvar ikke nogen konsekvenser for Eurofighters sikkerhed og får heller ikke konsekvenser for flyets anvendelse.

Læs også: Svar på 950 spørgsmål om kampfly afgør nu Danmarks typevalg

Eurofighter Typhoon har været i tjeneste siden 2003, og ud over Storbritannien og Tyskland benyttes flyet i dag i det østrigske, italienske, saudiske og spanske luftvåben. De tyske og britiske luftvåben har hver over 100 af Eurofighter-flyene i tjeneste.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>