FBI mener at have fundet endnu en Edward Snowden i NSA

Måske er det ikke helt slut med whistleblowere som Edward Snowden i den amerikanske efterretningstjeneste, NSA.

FBI arbejder nu med teorien om endnu en whistleblower i datastrømmen på en række informationer i artikler og klummer på The Intercept, som ifølge FBI må stamme fra endnu en whistleblower. Det skriver The Verge.

Ifølge Yahoo News, skulle FBI have identificeret en medarbejder i et privat firma, der arbejder for den amerikanske stat og ransaget dennes hjem. Ifølge nyhedssiden har anklagemyndigheden i Northern Virginia åbnet en sag mod vedkommende, der menes at have overleveret hemmelige dokumenter til en journalist tæt på Edward Snowden.

Angiveligt er han sat i forbindelse med den omfattende liste over personer, der er relaterede til terrororganisationer, som er lækket fra NSA’s system. Listen er kontroversiel, fordi, som The Intercept har vist, at op mod halvdelen af personerne på listen er uden dokumenterbar forbindelse til en egentlig terrororganisation.

Den seneste udgave af listen, som The Intercept er i besiddelse af, er fra august 2013, hvor Edward Snowden var flygtet til Hong Kong, hvilket bestyrker mistanken om, at der indtil nu må har siddet endnu en whistleblower et sted i NSA.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>