Feministisk gamer trues med massakre på universitet

Feministen og mediekritikeren Anita Sarkeesian har aflyst et foredrag på Utah State University om kvinders rolle i computerspil, efter at universitet har modtaget trusler om skoleskyderier og massakre. Det skriver The Verge.

Lederen af afdeling for Center for Kvinder og Køn på Utah Universitet, Ann Austin, modtog før foredraget med Anita Sarkeesian en e-mail med en trussel om, at et skoleskyderi ville finde sted, hvis Anita Sarkeesian, der i en række Youtube-videoer udforsker og udfordrer stereotype kvinderoller i gamerkulturen, gik på scenen for at gennemføre et foredrag onsdag morgen.

Læs også: EA Games webserver hacket til at hoste phishing-side

På grund af delstatens lovgivning om retten til at bære våben har politiet meldt ud, at de ikke ville kunne gennemføre en sikkerhedskontrol for våben i forbindelse med arrangementet, hvorefter centerlederen har set sig nødsaget til at aflyse Anita Sarkeesians foredrag, skriver The Verge.

Afsenderen i mailen, der hævder at være studerende på universitetet, påstår at være i besiddelse af en semiautomatisk riffel, indtil flere pistoler og en samling rørbomber, og helt konkret truede afsenderen med at gennemføre et skoleskyderi, et såkaldt »Montreal Massacre-style attack«, skriver The Verge.

Montreal-massakren fandt sted i 1989, hvor en gerningsmand hævdede, at feminisme havde ødelagt hans liv, inden han skød og dræbte 14 kvinder på Montreal’s École Polytechnique og bagefter tog sit eget liv.

Læs også: Forskere finder sammenhængen mellem aggresivitet og computerspil

At truslen kunne være en del af den berygtede #Gamergate, kunne antydes af senderens udsagn om, at »feminister har ødelagt mit liv, og jeg vil have min hævn, for min skyld og for alle andre, der er blevet forulempet.«

GamerGate handler i grove træk om mødet mellem den klassiske drengegamer, der har barrikaderet sig på drengeværelset, badet i blå lys, og deres møde med mainstreamkulturen, der i deres øjne invaderer »gameridentiteten« og på samme tid udvander og ophøjer gameridentiteten og spilkulturen til kunst, kultur og et fagområde i pressen med deraf følgende nye øjne på emnet.

Feministen Anita Sarkeesian har i ovennævnte Youtube-videoer udfordret det kvindesyn, der synes at herske i spilkulturen, hvor heltene er store, macho og altid vinder over for kvinder, der i Sarkeesians optik er reduceret til baggrundsdekorationer og helst den letpåklædte og storbarmede af slagsen.

Læs også: Video: Se fremtidens gaming i browseren

I den sammenhæng står dødstruslen ikke alene. Flere andre kvinder i spilverdenen har modtaget dødstrusler for deres anderledes tilgang til gamerkulturen. Spiludvikler Zoe Quinn, der ville lave et spil om depression (og i nogles øjne gjorde spillet til en sekundær bærer af budskabet om depression), måtte ifølge Business Insider flygte fra sit hjem efter at have modtaget dødstrusler i kølvandet på en ekskærestes beskyldninger om utroskab.

I samme stil modtog den kvindelige spiludvikler Brianna Wu dødstrusler efter at have kommenteret #Gamergate sarkastisk på Twitter. En kvindelig anmelders kommentar løb af sporet med 22.000 kommentarer, efter at hun i en anmeldelse af den seneste udgave af spilsuccesen Grand Theft Auto V påpegede seriens hang »til at glorificere den mandlige seksualitet og nedgøre kvinder.«

I sagen om Anita Sarkeesian har politiet kørt trusselsmailen gennem en række dataanalysecentre og FBI Cyber Terrorism Task Force, der siger til The Stanford Examiner, at truslen på flere punkter ligner tidligere trusler mod Sarkeesian. De tilføjer, at den slags trusler ikke er unormale (for Sarkeesian).

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>