Historisk dom: Begge tiltalte kendt skyldige i CSC-hacking

Artiklen opdateres løbende – tryk f5 for at opdatere siden

09:50: Dommer Kari Sørensen: JT har ikke ønsket at hjælpe politiet med adgang til krypterede dele af computer.


21-årige JT er udelukkende fundet skyldig i medvirkende til forsøg på hacking. Han har siddet varetægtsfængslet siden juni 2013. Tegning: Magnus Boye

09:46: Dommer Kari Sørensen: Der blev fundet en række logfiler i mappen CPR. En af dem viser 50 forsøg på at logge på CSC’s FTP-server, mens der blev kopieret filer ud af Logica. Warg er i Sverige dømt for hacking af Logica.

09:45: Dommer Kari Sørensen: På Wargs computer blev der fundet en række filer, der stammer fra CSC. I en række scripts blev der fundet ip-adresser, som henviser til CSC.

09:42: Warg er skyldig i grov hærværk, fordi han har ændret i filer på CSC’s webserver.


Gottfrid Svartholm Warg er fundet skyldig i hacking af CSC’s mainframe. Tegning: Magnus Boye

09:38:Dommer Kari Sørensen er gået i gang med at læse begrundelsen for dommen op. Den er 12 sider lang.

09:36: Dommer til JT: Du er fundet skyldig i medvirken til forsøg på hacking.

09:35:Dommer Kari Sørensen til Warg: Du er fundet skyldig i hacking af CSC i hele gerningsperioden og skyldig i grov hærværk. Det mener fire nævninge og tre dommere.

09:34: Tiltalte kendes skyldige.

09:31: Retten rejser sig for nævninge og dommere. Den ene anklager, Anders Riisager, er forhindret i at være tilstede.

09:28: Retten danske tiltalte JT er nu også på plads i salen. Han læser i en af de utallige sagmapper med referater fra de 13 retsdage fra dette efterår. Svenske Gottfrid Svartholm Warg læser i en avis.

09:26: Der er en trykket stemning blandt tilhørende. JT’s familie og venner er mødt talstærkt op og venter nu i stilhed på, at de tre dommere kommer ind.

09:22: De tilhørende lukkes ind i retssal 1 i Retten på Frederiksberg. Pladserne bugner med presse samt familie og venner til de to tiltalte, og mange må tage til takke med ståpladser langs retssalens væg.

I dag på hackersagens dag 14 fælles der dom over svenske Gottfrid Svartholm Warg og danske JT, der sammen står tiltalt for at have hacket CSC’s mainframe.

De risikerer op til seks års fængsel, hvis de findes skyldige.

Sagens seks nævninge og tre dommere har voteret siden d. 10 oktober, hvor både forsvar og anklager gav de sidste ord i den historiske sag.

Version2 er tilstede i Retten på Frederiksberg og giver løbende opdateringerne fra hackersagens sidste og afgørende dag, som begynder kl. 09:30.

Denne artikel opdateres løbende


Dommerne Marie Louise Klenow, Kari Sørensen og Søren Hafstrøm afgør i dag sammen med de seks nævninge skyldspørgsmålet i hackersagen. Tegning: Magnus Boye
Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>