HP på vej til at splitte virksomheden op

Hewlett-Packard ventes at offentliggøre mandag, at selskabet skal splittes op i to dele, skriver Wall Street Journal.

Det betyder, at HP’s pc- og printerforretningen skal rives fri fra resten af selskabet, så den fremover kommer til at bestå som et selvstændigt selskab.

Kovending
Opsplitningen er noget af en ko-vending for topchef Meg Whitman, der da hun tiltrådte i 2011 besluttede at omgå sin forgænger, Leo Apothekers, beslutning om netop at opdele HP.

Dengang argumenterede hun med, at HP’s pc-forretning var nøglen til et langvarigt forhold til kunderne, og at den derfor skulle være en integreret del af selskabet.

Det har dog hele tiden ligget i luften, at HP skulle kunne opdeles i en stor pc-forretning og en service-orienteret del med skarpt fokus på enterprise.

I sporet på IBM
Med opsplitningen kommer HP – uden pc-forretningen – til at minde en del om ærkerivalen IBM, der i de senere år har fokuseret på netop enterprise og services, efter selskabet først solgte sin pc-forretning og siden sin server-forretning til kinesiske Lenovo.

Det kan du læse mere om her: Danske IBM-ansatte tvinges over til ny arbejdsgiver

Ifølge Wall Street Journal vil den formelle opsplitning finde sted til næste år.

Ifølge avisen vil Meg Whitman blive CEO for service-forretningen samt bestyrelsesformand for pc- og printer-selskabet, mens nuværende vice president for HP’s pc- og printerforretning, Dion Weisler, vil blive CEO for printer- og pc-selskabet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>