IBM bruger cloudteknologi til at bekæmpe ebola i Afrika

Det kan være svært at få et samlet overblik over ebola-situationen, og derfor har IBM lanceret en række tiltag i de ramte lande i Afrika, som skal hjælpe myndighederne med at analysere sygdommens udbredelse.

I Sierra Leone kan borgere nu indberette tilfælde af ebola via sms eller et telefonopkald, hvorefter de registrerede tilfælde bliver analyseret af IBM’s computere og visualiseret på et heatmap. Hermed kan myndighederne i det vestafrikanske land få et præcist overblik over, hvor det er nødvendigt at skride ind og med hvilke lokale initiativer.


EBOLA HEATMAP: Borgere kan indberette ebola-relateret information til myndighederne via telefonopkald og sms. Det giver myndighederne et overblik over situationen.

»Vi så et behov for hurtigt at udvikle et system, der giver ebola-berørte lokalsamfund mulighed for at levere værdifuld information i kampen mod sygdommen. Ved at bruge mobilteknologi har vi givet dem en stemme og en kanal hvorigennem, at de kan dele deres erfaringer direkte med myndighederne,« siger Dr. Uyi Stewart, forskningschef hos IBM Research Afrika.

Læs også: BBC lancerer app-service mod Ebola

I Nigeria har man været forskånet for sygdommen og er for nylig blevet erklæret ebolafri.

For ligeledes at hindre fremtidige udbrud i landet har IBM doneret deres Connections-teknologi til den nigerianske regering.

Lignende teknologier har tidligere været brugt i forbindelse med katastrofeindsatser i Haiti og Chile, samt da orkanen Sandy raserede i USA.

Den cloudbaserede Connections-platform gør det lettere og mere overskueligt for nødhjælpsarbejdere og eksperter at arbejde sammen og dele relevante oplysninger med hinanden via skyen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>