Kunderne vender tilbage til pc’er

Selvom pc-salget stadig er faldende, så er der alligevel tale om en god nyhed for de største producenter. Interessen for pc’erne er nemlig på vej tilbage, og de ellers dystre udsigter for markedet ser ud til at lysne en smule op.

Der blev samlet sendt mellem 78,5 og 79,4 mio. pc’er afsted fra juli-september i år, hvilket er et mindre fald på mellem 0,5 og 1,7 pct. i forhold til samme periode sidste år ifølge rapporter fra analyseinstitutterne IDC og Gartner.

PC-markedet blødte ellers heftigt i 2013, hvor salget faldt med 10,1 pct. i forhold til 2012 ifølge IDC.

Læs også: Pc-salget styrtdykker yderligere

Den gode nyhed for pc-markedet sker samtidig med, at væksten i tablet-salget begynder at tage af, fordi markedet er ved at være modent ifølge Gartner.

Faldet i pc-salget er desuden langt mindre end de forventede 4,1 pct. fra IDC’s prognose.

Samtidig fortsætter pc-salget med at koncentrere sig yderligere om de største producenter, der for de fem største af slagsen har oplevet en fremgang på omkring ni pct. i samme periode. Resten af producenterne har fået et slag på salgstallene med en nedgang på mellem 15,5 og 18 pct.

Lenovo er den suverænt største pc-producent, der sidder på 20 pct. af markedet. Derefter kommer HP, Dell, Acer og så enten Apple eller Asus, alt efter hvem der opgør tallene.

Rapporternes resultater afviger en smule fra hinanden, blandt andet optræder Apple på en femteplads over de største producenter hos IDC, mens Asus tager femtepladsen i Gartners opgørelse.

Asus er den producent, der har oplevet størst fremgang med knap 17 pct. flere solgte pc’er i tredje kvartal i år sammenlignet med sidste år ifølge Gartner.

Om der vil komme skub i tablet-markedet igen, kan vise sig efter den 16. oktober i år, hvor Apple forventes at lancere den næste iPad, sandsynligvis under navnet iPad Air 2.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>