LG’s egen smartphone-processor har otte kerner og to gear

Rigtig mange smartphones er udstyret med en processor fra den amerikanske chipproducent Qualcomm, og hidtil har også sydkoreanske LG benyttet Qualcomm-chips i stor stil. Men det ændrer sig nu, i hvert fald når det gælder de kommende topmodeller. LG har nemlig lanceret smartphone-processoren Nuclun, som firmaet selv fremstiller.

Nuclun er baseret på ARM-arkitekturen og har otte processorkerner. LG benytter ARM’s big.Little-teknologi. Det betyder, at processoren enten kan være langsom og strømbesparende eller hurtig og strømslugende – alt efter behovet.


LG’s nye processor, Nuclun, får sin debut i G3 Screen. (Foto: LG)

Læs også: Ny processorchip fra ARM skal give smartphones kræfter som pc’er

I processoren klarer fire Cortex-A15-kerner med en frekvens på 1,5 GHz regnearbejdet, når det skal gå stærkt. Hvis der ikke er brug for så meget regnekraft, benyttes i stedet fire 1,2 GHz Cortex-A7-kerner, som er langsommere, men også langt mindre strømkrævende.

Regnekraft efter behov

På den måde kan man få et godt kompromis mellem ydelse og strømforbrug. Hvis man bare skriver en sms eller hører musik, er der ikke brug for ret meget regnekraft, og så er det kun de langsomme processorkerner, der er i brug. Hvis man vil spille et beregningskrævende spil, så tager de hurtige kerner over.


Nuclun skal bruges i LG’s topmodeller. (Foto: LG)

Et andet eksempel: Når man bruger mobilen til at surfe på nettet, trækker de hurtigere kerner læsset, mens websiten bliver renderet, men så snart den er klar på skærmen, og man blot sidder og scroller på siden, klarer de langsomme kerner arbejdet, så der spares på strømmen.

Med Nuclun vil LG gå ærkerivalen Samsung i bedene, for Samsung har længe haft succes med produktion af mikrochips til smartphones, ikke mindst til Apples iPhone og til Samsungs egne mobiltelefoner. Samsung benytter da også big.Little-teknologien i Exynos-processorerne til Galaxy 4 og Galaxy 5.

Nuclun understøtter den nyeste 4G-teknologi for mobilt internet, LTE Advanced kategori 6, så hastigheden for dataoverførsel kan komme op på 225 megabit i sekundet – hvis mobilnettet altså understøtter standarden.

Første mobil med Nuclun bliver LG G3 Screen, som har en skærm på 5,9 tommer. Denne model bliver sandsynligvis kun introduceret på det koreanske marked.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>