Microsoft på vej med stor-ændring i Windows Update

Med lanceringen af Windows 10 ændrer Microsoft på den måde, som opdaterings-tjenesten Windows Update fungerer på.

Ændringerne træder i kraft, når Windows 10 formelt lanceres engang til næste år.

Du kan allerede nu downloade en testversion af Windows 10.

Det kan du læse mere om her: Nu kan du prøve Microsofts Windows 10: Hent test-versionen her

Microsoft nævner kort ændringerne i den blog-post, hvor Windows 10 præsenteres, men analysehuset Gartner peger på, at der er tale om ganske markante ændringer i den måde, som Microsoft hidtil har udsendt sine opdateringer på.

Tre-delt plan
I blog-posten beskriver selskabet en ny tre-delt opdaterings-plan, der vil gøre det muligt for brugerne at vælge mellem tre forskellige opdaterings-cyklusser, der hver især sigter mod forskellige behov og karakteristika.

Den hurtigste sigter mod det, som Microsoft kalder for ‘fast-moving consumerpace,’ men selskabet kalder den langsomste for “lock-down tempo.’

Mellem disse to ‘tracks’ kommer der et mellem-niveau, som Microsoft endnu ikke har navngivet.

Dermed udvider Microsoft valgmulighederne for opdateringerne ganske betragteligt, da Windows Update hidtil har bestået af samme opdaterings-tilbud til alle – primært sikkerhedsopdateringer.

“Windows 10 blive leveret på en måde, der giver flere valgmuligheder og større fleksibilitet til virksomhederne. Det betyder, at virksomhederne vil kunne vælge den innovations-hastighed, der passer til hver enkelt gruppe af brugere frem for ‘one size fits all,’ skriver Jim Alkove fra Windows-teamet i blog-indlægget.

Revl og krat så hurtigt som muligt
Det hurtigste tempo i Windows 10-opdateringerne kommer til at indeholde alle opdateringer, så snart Microsoft er klar med dem – inklusive sikkerheds-patches, nye features og ændringer i bruger-interface, opgradering til eksempelvis Windows 10.1 og lignende.

Microsoft har da også tidligere bedyret, at kommende opdateringer til Windows vil blive leveret i hurtigere tempo og i mindre bidder end i dag via en kombination af den månedlige Patch Tuesday og Windows Update.

Microsoft forventer, at forbrugerne i stor stil vil benytte sig af dette hurtigste opdateringstempo.

Samme begejstring over et hurtigt opdaterings-tempo vil selskabet næppe se blandt virksomhederne, der tidligere på året i hvert fald brokkede sig højlydt, da Microsoft bad dem udrulle Windows 8.1 inden 30 dage, hvis de ville undgå at blive afskåret fra kommende sikkerheds-opdateringer.

Det kunne virksomhederne generelt ikke nå, og efter en del klager valgte Microsoft at forlænge tidsrummet til 120 dage.

Langsomt tempo med få opdateringer
I stedet er det sandsynligt, at virksomhederne vil kigge nærmere på det langsomme ‘long term’-tempo, som Microsoft kalder for ‘lock down for mission critical environments.’

Her vil virksomhederne alene modtage sikkerheds-opdateringer og kritiske opdateringer og altså ikke nye features, ændringer i bruger-interface og lignende.

Virksomhederne vil kunne håndtere disse opdateringer som sædvanlig via Windows Server Update Services og lignende tjenester.

Midt imellem kommer altså så en slags mellem-tempo, hvor Microsoft vil frigive revl og krat af opdateringer, men hvor brugeren har op til fire måneder til at installere dem.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>