Nyt læk: 7 millioner Dropbox-brugeres log-in kommer på nettet.

Støvet har endnu ikke lagt sig fra den store lækage af Snapchat-billeder, før en ny lækage melder sig.

Læs også: Snapchat sender aben videre i læk med 200.000 billeder

Denne gang er det fildelingstjenesten Dropbox, hvis brugere angiveligt har måtte lide den tort at se deres log-in informationer lagt ud på nettet. Det skriver Techcrunch.

Og alligevel er det ikke det samme. På forummet Pastebin.com har en hacker opslået nyheden om hacket på de 7 millioner Droppbox-konti op, sammen med det han kalder en forsmag, på 400 log-in profiler, komplet med brugernavn og adgangskode. Sender man ham bitcoins, vil han han offentliggøre flere bruger-informationer, skriver han.

Dropbox afviser dog i en blogpost, at det sikkerheden i den lille blå mappe, der er problemet.

Faktisk er langt de fleste offentliggjorte log-in-oplysninger for gamle, skriver Dropbox i blogindlægget. Dropbox fastholder, at ingen konti er blevet kompromitteret og at de tidligere har registret uregelmæssig log-in-aktivitet, hvorfor de nulstillede en række kodeord. Derfor er de offentliggjorte log-in-oplysninger altså enten for gamle eller også er kodeordet blevet nulstillet for et par måneder siden, skriver Dropbox på deres blog.

Læs også: Online communities fjerner alle spor af lækkede Snapchat-fotos

Dertil skriver de, at de ikke har registreret indbrud på deres servere, og at brugernes oplysninger altså er sikre.

I stedet peger folkene hos Dropbox på, at log-in-oplysningerne er stjålet andetsteds fra og efterfølgende afprøvet på en lang række andre tjenester, herunder Dropbox. Brugerne har i så fald benyttet fuldstændig ens profiler til flere af deres online-tjenester, hvilket Dropbox og almindelig sund online-fornuft fraråder.

Efterfølgende er der drypvis kommet flere hackede profiler til, skriver Techcrunch.

Læs også: Rigspolitiet går ind i sag om lækkede Snapchat-billeder

Ironisk handler deres næstsidste blogindlæg på deres blog om, hvordan Dropbox støtter National Cybersecurity Awareness Month.

Dropbox anbefaler, at man bruger to-trins bekræftelse til sin konto fremover, hvis man vil vide sig mere sikker.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>