Skat opgiver at inddrive restancer pga. it-bøvl

Skat har fortsat problemer med it-systemet EFI – Et Fælles Inddrivningssystem – som i første omgang var seks år forsinket, og som fortsat ikke er implementeret godt nok til, at Skat kan komme af med den pukkel af restancer, som de år efter år forsøger at inddrive.

Sidste år var målet ifølge EPN.dk, at inddrive 105 procent af årets restancer, i år var målet 110 procent. (Tallet kommer over 100 netop på grund af de gamle restancer, som Skat forsøger at inddrive.)

Læs også: Skat må opgive at inddrive 900 millioner kroner efter it-skandale

I 2013 nåede man kun 79,7 procent, og nu oplyser skatteminister Benny Engelbrecht (S), at det heller ikke i år er muligt at ramme måltallet.

Læs også: Efter seks års forsinkelse: Skats inddrivelsessystem ramt af nye problemer

»Måltallet for 2014 forventes ikke at blive realiseret. Måltallet blev i sin tid fastsat ud fra en forventning om, at EFI i 2014 var fuldt implementeret og funktionsdygtigt, for så vidt angår alle automatiserede processer. Det er ikke tilfældet,« hedder det i et svar fra Benny Engelbrect til Folketinget.

Læs også: Skat-ansattes dom over it-system: Ubrugeligt

Det svar får Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, til at kalde ministeren i samråd.

»Det er ganske ophidsende, det her. Tidligere på året afskrev man 900 millioner kroner, fordi det ikke var lykkedes at hente pengene hjem inden forældelse. Nu er vi i en situation, hvor Skat igen opbygger en pukkel i stedet for at få nedbragt restancerne. Det sejler jo fuldstændigt,« siger han til EPN.dk.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>