Sølle interesse for tilbud om nyt CPR-nummer

Der begås 47.000 identitetstyverier om året, viser rapport for Københavns Universitet. Men den skræmmende statistik har ikke fået mange danskere til at benytte tilbuddet om at få et nyt CPR-nummer, der har eksisteret siden 1. april. Det skriver Information.

Kun 20 ansøgninger er tikket ind hos Økonomi- og Indenrigsministeriets cpr-kontor, som står for vurderingerne. Endnu er ingen blevet godkendt og over halvdelen er blevet afvist. Tilbuddet om et nyt CPR-nummer blev indført, da et enigt Folketing ændrede CPR-loven.

Afvisningerne skyldes grundløse ansøgninger – for eksempel i tilfælde, hvor identitetstyveriet ikke har noget med CPR-nummeret at gøre. Kontorchef Carsten Grage vurderer, at den manglende interesse kan skyldes, at der reelt ikke er meget, man kan opnå med et CPR-nummer.

»Det er begrænset, hvad man kan gøre af skade bare med et cpr-nummer. Man kan i modsætning til, hvad man hører, ikke handle ind vidt og bredt alene med et cpr-nummer. Det kræver typisk også andre former for legitimation,« siger Grage til Information.

Ifølge rigspolitiets center for it-kriminalitet, NC3, er det en langt større udfordring med forfalskede pas og kørekort.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>