Svensk nummerviser får 60 mio. dollars i opstartskapital

Truecaller, en global telefonbog der kan identificere hvem, der ringer har sikret 60 millioner dollars i investeringer fra amerikanske fonde og har desuden lokket Skypegrundlæggeren Niklas Zennström med i bestyrelsen. Det kunne det svenske start-up fortælle onsdag, skriver Reuters.

Blandt investorerne finder man desuden Kleiner Perkins Caufield & Byers, som i sin tid investerede i Twitter og Snapchat.

Truecaller har med en app og en hjemmeside opbygget en følgeskare på 85 millioner betalende abonnenter, som har adgang til søge på alle telefonnumre i hele verden, lige som mobil-app’en kan vise nummmer og ID på vedkommende, der ringer til dig. Det sidste er især efterspurgt i Asien og Mellemøsten, hvor opkald fra ukendt nummer ifølge Reuters er meget almindeligt.

Deres basisservice starter ved 1.99 dollars og er ifølge Zennström svaret på en velkendt bøn:

»Truecaller løser et stort problem blandt smartphonebrugere, som er på jagt efter en bedre måde at ordne sine kontakter på og altid ønsker at have den rette information ved forbindelse[...]«, siger Zennström, der indtræder i rollen som særlig rådgiver i bestyrelsen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>