Sverige destruerer den afgående regerings telefoner, tablets og computere

I Sverige skifter de i øjeblikket regering, og når der kommer nye folk i magtens korridorer kommer der også nyt udstyr. Det skriver dn.se.

Det er dog ikke det nye udstyr artiklen fokuserer på, men derimod det gamle. For af sikkerhedsmæssige hensyn bliver telefoner, tablets og computere samlet ind i fra den gamle regering, hvorefter de bliver destrueret.

Det sker ifølge artiklen for nationalsikkerhedsmæssige årsager.

»Der er så mange følsomme data, som ikke kan slettes på nogen anden måde,« siger en kilde til DN.se.

Udstyret består af en mobiltelefon, tablet og en computer per medarbejder. 196 personer, herunder statsministeren og resten af regeringen, får simpelthen frataget deres udstyr.

Kilder siger til DN at det foregår under stort hemmelighedskræmmeri og sikkerhedsovervågning.

»De går fra rum til rum med forskellige vogne; en til de ting, som bare kan kasseres, og en vogn til de ting, som skal destrueres,« siger en kilde.

Vognen med IT-udstyr bliver derefter kørt til destruktion i et pansret køretøj med politieskorte. Repræsentanter fra hvert parti er taget med, for at sikre, at destruktionen foregår på en sikker måde.

Jens Storberget, der er sektionschef på afdelingen for IT-sikkerhed, udtaler, at det er af sikkerhedsmæssige årsager, man gør det. Men han fortæller samtidig, at han ikke ved, hvordan destruktionen foregår, men at hans job kun går ud på, at sikre at de nye rød-grønne statsansatte har en arbejdscomputer, når de møder op på arbejde.

Både Jens Storberget og enhedschef for IT-drift i Parlamentets administration fortæller, at de oftest tømmer it-udstyr for information og genanvender, men i specielle sikkerhedsmæssige tilfælde destruerer dem.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>