Vestas-mølle sætter verdensrekord: 192.000 kWh på et døgn

Vestas nye 8 MW-offshore-prototype har på et oktoberdøgn kørt fuld effekt i samtlige 24 timer og dermed produceret 192.000 kWh. Det er ifølge Vestas verdensrekord i vindkraft, produceret over et døgn med en enkelt vindmølle.

Vindmøllen er opstillet på testcentret i Østerild, og rekordproduktionen blev målt den 6.-7.oktober af DTU, der ejer Østerild.

8 MW-prototypen, som er Vestas’ nye bud på en stor offshore-vindmølle, blev installeret i januar i år.

Den har ifølge direktør for det nye joint venture-selskab med Mitsubishi, MHI Vestas Offshore Wind, Jens Tommerup været i drift siden da med over 90 procent ’availability’. Det vil sige, at vindmøllen har været driftsklar i 90 pct. af perioden.

Læs også: Så producerer Vestas’ gigantmølle strøm

»Vi er glade for rekorden, der både understreger møllens teknologiske kvalitet og kvaliteten af det team, der arbejder med at teste møllen i henhold til vores test-tidsplan,« siger han i en pressemeddelelse.

Ifølge tidligere udmeldte planer skal testen af én prototypemølle i Østerild og én på Lindø offshore-center følges op af en nul-serie i 2015-2016, hvor ’et antal’ møller skal op at stå rundt om i Europa på land og til søs i samarbejde med kunder.

Læs også: Vestas’ 8 MW-mølle bliver den første i unik testbænk

Dong Energy har som de første lagt billet ind på den nye offshore-mølle med købt af 31 vindmøller til en engelsk havmøllepark, Burbo Bank Extension.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>