Video: Pansret mandskabsvogn viser hvad den dur til på testbanen

På det 110.000 kvadratmeter store testområde uden for Kreuzlingen i Schweiz tester forsvarsgiganten General Dynamics European Land Systems’ (GDELS) datterselskab Mowag sit bud på Danmarks kommende pansrede mandskabsvogn (PMV), den nye Piranha V.

Den er én fem kandidater, der i øjeblikket konkurrerer om en milliardkontrakt med det danske forsvar, som i 2015 skal vælge en ny PMV til at erstatte Forsvarets gamle M113-køretøjer.

Piranha V er det nyeste skud på stammen i Piranha-serien og endnu ikke i tjeneste nogen steder i verden. Den er bedre beskyttet mod eksempelvis miner og vejsidebomber end de tidligere Piranha-versioner, og Mowag har udstyret den med tyske MTU’s 6V199 TE21 turboladede dieselmotor, som præsterer 580 hestekræfter og en topfart på 110 km/h.

På testområdet i Schweiz bliver PMV’en udsat for 60 procents stigninger, grøfter, vådt føre, mudderbaner, et svømmebassin og to forskellige serier vejbump.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>