Avis: Teleselskabet 3 anvender skattely – har endnu ikke betalt skat i Danmark

Teleselskabet 3 har siden 2000 været spiller på  det danske mobilmarked, men dårlig indtjening og en fordelagtig lånemodel hos moderselskabet i Luxembourg har betydet, at der ikke bliver betalt skat i Danmark.

Læs også: Sådan gik 3 fra blodrøde regnskaber til kæmpe-overskud

Det viser en lækket rapport fra revisionsselskabet Pricewaterhouse Coopers, som Politiken, blandt 30 andre internationale medier, er kommet i besiddelse af.

Til trods for, at selskabet endnu ikke har betalt skat i Danmark og under den nuværende model næppe kommer til det foreløbigt, er der ikke noget ulovligt i modellen.

Store lån til lave renter
Det kinesiske teleselskab hører under det enorme konglomerat Hutchison Whampoa, som blandt andet driver skibs,- havne,- detail- og industrivirksomhed – men i 2000 også ville ind på det europæiske telemarked.

3 blev oprettet i Luxembourg på grund af de fordelagtige skatteforhold.

Læs også: Dit teleselskab har svært ved at tjene nok penge på dig

Det kinesiske konglomerat lånte 114 milliarder kroner i startmidler til det luxembourgske moderselskab, som herfra udlånte til blandt andet det danske datterselskab, som altså startede forretning dybt forgældet.


Årsregnskab

HI3G Denmark ApS



Læs mere om HI3G Denmark ApS i Brancheguiden



Kilde

Dansk RegnskabsAnalyse

Fordelen er, at i Luxembourg kunne moderselskabet, som sidder med lånet, nøjes med at betale 0,0156 procent i skat af selskabets lån og datterselskaberne ville ikke se overskud i mange år, og kunne derfor fungere mere eller mindre skattefrit.

Små spillere uden en chance
Små virksomheder har ikke de samme muligheder for at oprette hovedsæder i de mest fordelagtige europæiske lande og udlåne penge til lokale driftsselskaber.

Det skal der dæmmes op for, blandt andet gennem regeringens skattely-pakke, som blev introduceret i december, og som kræver, at skatteforhold indgår som et parameter i vurderingen under offentlige udbud.

Læs også:

To telegiganter slår pjalterne sammen mod 3 og TDC

Fem vigtige ting: Det satser dit teleselskab på i 2014

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>