Intels fede mini-computer får ny processor: Masser af kraft og muligheder

Intels mini-computer bliver nu opdateret med deres egne Broadwell-processorer, som netop er blevet lanceret til CES-messen i Las Vegas.

Kender du ikke NUC-computerne fra Intel, så bør du give dem et kig, hvis du står og mangler en miniature-computer, som stadig giver en god brugeroplevelse, og som fylder næsten intet.

Vi testede dem sidste år og roste den lille maskine til skyerne. Det kan du læse mere om her.

To af de første modeller er NUC5i3RYH og NUC5i3RYK, som begge har en Intel Core i3-5010U kerne med det tilsvarende nye HD 5500 Graphic, Mini Displayport og både Bluetooth (4.0) og 802.11ac WiFi. Der er desuden plads til 16GB RAM.

Den eneste forskel på de to enheder er, at den ene, RYH-modellen, har plads til en 2,5 tommer lagerdisk, imens RYK-modellen kun har plads til en M.2 SSD.

Den sidstnævnte er dog så tilsvarende mindre i sin fysiske størrelse, hvilket nok kan være friskende for folk, som vil have så lille en computer som mulig.

Tilsvarende kommer Intel også med to modeller med de nye Broadwell i5-processorer og HD 6000 Graphics.

Du kan læse mere om de nye Intel Core Broadwell-processorer her.

Du kan se lidt om enhederne herunder i en video (på engelsk) fra vores kollegaer fra Computerworld.com.

Intel er dog langt fra de eneste, som laver smÃ¥ mini-computere. OgsÃ¥ HP kom med en mini-computer i deres budgetserie “Stream” (indtil videre kun solgt i USA), og Gigabyte har ogsÃ¥ haft succes med deres BRIX-modeller, som vi ogsÃ¥ tidligere har anmeldt.Â

Du kan også læse om It-chefen for en grønlandsk kommune, som valgte at udskifte alle deres computere til NUC-enheder. 

Læs også: CES 2015: Her de vigtigste emner på verdens største teknologi-messe lige nu

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>