Microsoft på vej med telefon til 150 kroner

Microsoft er på trapperne med en ny telefon i den helt lave ende af markedet.

Den nye telefon kommer til at hedde Nokia 215, og den kommer til at koste omkring 150 kroner.

Vægten i den enkle telefon er lagt på pris og batterilevetid. Microsoft garanterer, at Nokia 215 vil kunne holde strømmen i 29 dage, hvis den blot er på stand by.

Fattige markeder
I en tid, hvor smartphones for længst er kommet på alles læber, kan det forekomme mærkværdigt, at Microsoft vælger at udvikle og lancere en ny såkaldte feature-telefon – altså en helt skrabet, ‘old-school’ model uden dikkedarer og til en meget lav pris.

Det skyldes imidlertid, at Microsoft fortsat ser store muligheder i telefon-markederne i områder af verden, hvor der er mangel på både penge og strøm.

I disse områder – eksempelvis store dele af Afrika – har kun de færreste råd til smartphones, der på grund af mange-facetterede omkostninger til for eksempel udvikling og licenser til ophavsretshavere, er svære for telefonproducenterne at få bragt så ned i pris, at købere i verdens fattige områder kan være med.

Microsoft kalder selv telefonen for ‘verdens billigste’ telefon med internet-adgang.

Nokia 215 har nemlig præinstalleret applikationer til Twitter og Facebook, ligesom den har et lille kamera med 0,3 megapixel opløsning.

Den lille telefon er udstyret med Bing-søgemaskingen og en Opera Mini-browser.

Opera omdirigerer trafik til telefonen via selskabets egne servere for at mindske den mængde data, der skal flyttes ud til telefonerne.

Nokia 215 bliver lanceret i Mellemøsten, Afrika, Asien og Europa inden for de kommende måneder.

Microsoft skrottede i efteråret Nokia-navnet på sine smartphones, men beholder navnet på de allerbilligste modeller.

Det kan du læse mere om her: Microsoft afliver – næsten – Nokia-navnet: Her vil navnet dog leve videre lidt endnu

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>