Nu kommer der lavere priser på hukommelseschip: Bliver billigere efter lang tid uden prisfald

Efter mere end et år med helt stabile priser, står priserne på hukommelses-chip til at falde i det kommende år.

Sådan lyder forventningen fra analysehuset Gartner, der peger på to faktorer, der især vil spille ind på priserne:

- Overfyldte lagerbeholdninger, der skal ud på markedet.

- Stigende konkurrence mellem de forskellige DRAM-producenter.

Vil ramme omsætningen
Markedet for DRAM-chip er ret bevægeligt, og priserne varierer typisk en del i markedet, der er præget af en hastig udviklings-cyklus, der typisk sætter pres på priserne.

Salget af DRAM-chip udgør en relativt stor del af det samlede chip-marked, da DRAM-chip anvendes i en lang række forskellige elektronik-produkter.

Ifølge Gartner stabiliserede DRAM-priserne sig i fjor på grund af stor efterspørgsel, der faktisk gjorde, at der visse steder var problemer med at levere de mængder, som markedet efterspurgte.

Det skyldtes, at hukommelses-producenter som Samsung og Toshiba skruede ned for produktionen, efter målinger begyndte at vise, at pc-markedet var begyndt at skrumpe.

Noget kunne dog tyde på, at producenterne fik skruet lidt for langt ned. I hvert fald ser det ud til, at faldet i pc-salget nu er begyndt at flade ud.

Det kan du læse mere om her: Pc-salget falder og falder – men måske er det knapt så slemt som man skulle tro

I dag kører de fleste pc’er med DDR3 DRAM, mens mange nye servere bliver udstyret med de hurtigere og mere strømbesparende DDR4-chip.

Man kan følge med i aktuelle dagspriser på DRAM-chip på denne børs.

Gartner forventer i øvrigt, at den store vækst på chipmarkedet vil finde sted inden for flash-storage, der anvendes i mobile enheder, solid state drives og i komponenter til det spirende Internet of Things som eksempelvis intelligent lys, køkkenmaskiner og lignende.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>