Blog: Hellere forstyrrelse end teknologikommission





Dansk Erhverv har holdt årsmøde i dag og foreslået, at der bliver nedsat en Teknologikommission, som kan analysere forudsætningerne og mulighederne i digitaliseringen i mange af de store samfundsemner herunder beskæftigelse, uddannelse, infrastruktur og lignende.

Dansk Erhverv ønsker, at Teknologikommissionen skal åbne døren til den fremtid, som allerede er over os. Det er en en god ide med politiske initiativer om digitaliseringens forandring af samfundet – især fordi den bygger på organisationens egne tal.

Læs hele nyheden om forslaget til en Teknologikommission

Behov for politiske initiativer

56 procent af medlemsvirksomhederne har oplevet konkurrence fra helt andre brancher og 68 procent forventer, at det er udsigten for fremtiden. Generelt mener 39 procent af danskerne, at deres job udfordres af teknologien, og 29 procent frygter, at deres job er væk om 10 år som følge af digitaliseringen.

Læs Dansk Erhvervs Perspektiv: Nye spilleregler i erhvervslivet

Det er tankevækkende tal. Og understreger vigtigheden af politisk handling.

Men er en Teknologikommission ikke blot at løse fremtidens udfordringer med fortidens værktøj? Arbejdet fra en Teknologikommission – uanset hvor bredt og kvalificeret den er sammensat – vil være forældet, selv hvis kommissionen kunne nå at blive færdig med sine anbefalinger i løbet af de næste to år. 

Samme fejl som begås i mange it-projekter vil være resultatet af en Teknologikommission. Når alle de gode kræfter i kommissionen har afleveret analyser og måske givet forslag til løsninger på de store spørgsmål, så skal de først implementeres. Og imens vil digitaliseringen i eksponentiel fart overhale.

Forstyrrelse i den måde vi skaber samfund på

Der er i stedet brug for forstyrrelse eller disruption i måden, vi skaber politik og samfund på.

En digitaliseringsminister med et panel af rådgivere, der arbejder i realtid for eksempel. De samme gode kræfter som i en Teknologikommission, men med turbokræfter sammen med embedsmænd og lovgivere. Alt andet lige vil det give manøvrerum til at løse digitaliseringens udfordringer skridt for skridt.

Det er ikke kunne virksomheder, der skal vendes op og ned for at levere den nødvendige innovation – det samme gælder de politikskabende processer.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>